Στάζουν μέλι οι Ιταλοί για τους Τούρκους - Στόχος να ξεπεράσουν τα 30 δις δολ. εμπορικών συναλλαγών!

Freepen.gr - Το διμερές εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας θα ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και τα δύο έθνη θα το αυξήσουν σε πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε πέντε χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Ιταλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Οι τουρκικές επενδύσεις στην Ιταλία αυξάνονται σταθερά καθώς οι τουρκικές εταιρείες βλέπουν την Ιταλία ως πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Livio Manzini σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Τόνισε πως οι ιταλικές επιχειρήσεις αναζητούν επίσης αλυσίδες εφοδιασμού εκτός της Κίνας και «δεν υπάρχουν πολλές καλύτερες εναλλακτικές από την Τουρκία».

Η Ιταλία θα λάβει ένα πακέτο στήριξης της ΕΕ ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ (225 δισεκατομμύρια δολάρια), το οποίο θα αναζωογονήσει την ιταλική οικονομία και θα ενισχύσει τις εισαγωγές της, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο Massimo Gaiani, πρεσβευτής της Ιταλίας στην Άγκυρα, χαιρέτισε την Τουρκία ως «πραγματικά θετικό εταίρο».

«Η Τουρκία είναι ένας πραγματικά θετικός εταίρος. Υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ της Ιταλίας και της Τουρκίας στην πολιτική και την οικονομία», είπε ο απεσταλμένος.

Εμείς στην Ελλάδα μπορούμε να συνεχίσουμε να νομίζουμε πως η Ιταλία βρίσκεται στο πλευρό μας. Η Ιταλία του 2021 δε διαφέρει από την Ιταλία του 1920-21 κι οφείλουμε να αντιληφθούμε πως δε μετρά το δίκιο αλλά η ισχύς και οι business.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail