Οι ΗΠΑ έκαναν πρόβα ρίψης πυρηνικών όπλων 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ρωσίας – Μόσχα

Freepen.gr - Αμερικανικά βομβαρδιστικά με πυρηνική ικανότητα πραγματοποίησαν δεκάδες εξόδους σε όλη την Ανατολική Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο ασκήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να διερευνήσουν τη ρωσική ετοιμότητα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, ισχυρίστηκε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Wei Fenghe, στη Μόσχα την Τρίτη, ο Σόιγκου είπε πως υπήρξε «σημαντική εντατικοποίηση της δραστηριότητας από την αεροπορία στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τον τελευταίο μήνα, περίπου 30 αποστολές έχουν πραγματοποιηθεί κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, περίπου δυόμισι φορές περισσότερες από ό,τι την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι».

Ο Σόιγκου πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες αμερικανικές ασκήσεις, με την κωδική ονομασία Global Thunder, είδαν «δέκα στρατηγικά βομβαρδιστικά να εξασκούν την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας σχεδόν ταυτόχρονα από τη Δύση και την Ανατολή. Η ελάχιστη απόσταση από τα σύνορά μας ήταν 20 χιλιόμετρα».

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είπε πως η σχέση μεταξύ της χώρας του και της Κίνας γίνεται όλο και πιο σημαντική «κατά τη διάρκεια μιας εποχής που οι γεωπολιτικές αναταράξεις και ο κίνδυνος σύγκρουσης αυξάνονται».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail