Η Ρωσία δεσμεύθηκε να εκκαθαρίσει το Ιντλίμπ από τον τουρκικό στρατό και μαχητές το 2022

Ο Στρατός της Συρίας αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνάντησης των εκπροσώπων της Ρωσίας και της Συρίας, επιτεύχθηκε συμφωνία για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιντλίμπ για την απελευθέρωση της περιοχής. 

Από: echedoros-a.gr

Προβλέπεται η έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εντός των πρώτων 2-3 μηνών του επόμενου έτους.

Παράλληλα, η επιχείρηση δεν θα συζητηθεί με την τουρκική πλευρά με φόντο το γεγονός ότι ο Ερντογάν αποφάσισε ανεξάρτητα να ξεκινήσει εχθροπραξίες στη βόρεια Συρία.

«Υπάρχουν φήμες στη Συρία ότι στην πρόσφατη τουρκο-ρωσική στρατιωτική συνάντηση, η ρωσική πλευρά φέρεται να είπε στους Τούρκους ότι το Ιντλίμπ θα καθαριστεί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες (παρά την παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων).
 

Ανακοινώθηκε ότι τα κέντρα τρομοκρατίας στην επαρχία αυτή θα εξαλειφθούν. Ωστόσο, οι όροι της επιχείρησης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί το 2022», όπως ενημερώνει το κανάλι Militarist στο Telegram.

Από τη σύναψη των συμφωνιών μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει καμία από τις υποχρεώσεις της. Ταυτόχρονα, η τουρκική πλευρά μετακίνησε επιπλέον στρατεύματα στο Ιντλίμπ με φόντο την αναμενόμενη κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή. Αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να ξεκινήσει η επίθεση στο Ιντλίμπ από τον συριακό στρατό και τον ρωσικό στρατό στο άμεσο μέλλον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail