Η Ρωσία μετέφερε επιπλέον περισσότερα από 20 μαχητικά στη Συρία - Ετοιμάζει υποδοχή στην Τουρκία

Freepen.gr - Η Ρωσία μετέφερε επιπλέον περισσότερα από 20 μαχητικά στη Συρία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις κατά της τουρκικής εισβολής στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Δημοκρατίας και για την απελευθέρωση των περιοχών που κατέχονται από τρομοκράτες στο Idlib.  

Όπως αναφέρουν το πρακτορείο ΑΝΝΑ και σημειώνει το Avia, παρατηρείται η μεταφορά στην αεροπορική βάση του Kamyshly τεσσάρων μαχητικών MiG-29, πέντε μαχητικών Su-35 και 12 μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34. Επιπλέον, πηγές αναφέρουν επίσης την εμφάνιση τουλάχιστον δύο επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 στην αεροπορική βάση των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, τα οποία επίσης μεταφέρθηκαν επιπλέον στη Συρία από ρωσικό έδαφος.

Η μεταφορά τόσο μεγάλου αριθμού μαχητικών των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στη Συρία μαρτυρεί την προετοιμασία εκ μέρους της Ρωσίας μιας μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης. Επιπλέον, προφανώς, αυτό οφείλεται εν μέρει στις προθέσεις για έναρξη της απελευθέρωσης του Ιντλίμπ και άλλων επαρχιών στη βορειοδυτική Συρία και εν μέρει στην αντίθεση του τουρκικού στρατού, ο οποίος αναμένεται να επιτεθεί όχι μόνο σε κουρδικές μονάδες και θέσεις του συριακού στρατού, αλλά και Ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αφού οι τελευταίες φέρονται να εμποδίζουν τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης από τον τουρκικό στρατό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από τη διοίκηση των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στη Συρία. Προφανώς, τα ρωσικά μαχητικά αναπτύχθηκαν στην Αραβική Δημοκρατία μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν και του Ιράκ.

Φωτογραφίες από το ΑΝΝΑ


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail