Η Τουρκία πάει για 2ο και 3 πυρηνικό σταθμό, όσο η Γερμανία ξεφορτώνει στην Ελλάδα ανεμογεννήτριες

(IHA Photo)
Freepen.gr - Η Τουρκία θα ξεκινήσει γρήγορα τις προετοιμασίες για το δεύτερο και τρίτο πυρηνικό εργοστάσιό της, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας την Τρίτη.

Θα ακολουθήσουν το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας, το Akkuyu, το οποίο κατασκευάζεται στη νότια επαρχία της Μερσίνης.

«Πραγματοποιούμε τις μελέτες μας λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες. Σχεδιάζουμε να θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Akkuyu (NPP) το 2023», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή έναρξης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής μέσω σύνδεσης βίντεο από την πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Μετά τον πυρηνικό σταθμό Akkuyu, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις προετοιμασίες για τον δεύτερο και τον τρίτο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής μας», είπε ο Ερντογάν.

Το Akkuyu κατασκευάζεται από την κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom, η οποία διαθέτει και την πλειοψηφία των μετοχών. Οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας το 2010 και ξεκίνησαν την κατασκευή το 2018. Η αρχική μονάδα του εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2023.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail