Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του κόβουν ξανά το νερό σε 1,5 εκ. ανθρώπους στη Χάσακα

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός εισβολής και οι μισθοφόροι του συνεχίζουν τις πιέσεις τους στους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Η ροή του νερού του σταθμού νερού Alouk, που παρέχει πόσιμο νερό σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην επαρχία της Χάσακα διακόπηκε για άλλη μια φορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, εδώ και δύο μέρες δεν παρέχεται νερό στην πόλη αφού το ρεύμα στις αντλίες νερού κόπηκε από μισθοφόρους.

Καταγράφηκε ότι οι μισθοφόροι διέκοψαν και το ηλεκτρικό ρεύμα προς τη συνοικία Dirbesiyê χωρίς να αναφέρουν κανέναν λόγο.

Οι ομάδες που προσπαθούσαν να πάνε στην περιοχή για να διορθώσουν τις βλάβες που προκάλεσαν τις διακοπές ρεύματος αποκλείστηκαν επίσης από μισθοφόρους.

Από την κατάληψη της Serêkaniyê (Ρας Αλ Αΐν), το νερό του σταθμού Alouk έχει διακοπεί τουλάχιστον 20 φορές από το τουρκικό κράτος.

Περίπου ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στη Χάσακα, στις συνοικίες και τους καταυλισμούς της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail