Πάνω από το 1/3 των Σκοπιανών αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας

Freepen.gr - Τα Σκόπια συγκαταλέγονται στις χώρες υψηλού κινδύνου έκθεσης στη φτώχεια, όπου περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο (περίπου 35%), σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ - Eurostat για το 2020.

Σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκονται τα νοικοκυριά που είναι κοινωνικά ευπαθή κι αντιμετωπίζουν σοβαρές υλικές ελλείψεις, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ορισμένα αγαθά ή να ανταποκριθούν σε κοινωνικές δραστηριότητες ή έχουν πολύ χαμηλή ένταση εργασίας, επίπεδο εκπαίδευσης και άλλα, γράφει η ιστοσελίδα vecer.

Η χώρα με τη χειρότερη κατάταξη στην περιοχή είναι η Αλβανία, όπου περισσότερο από το μισό του πληθυσμού (51%) κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα στοιχεία της Eurostat αναφέρονται στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Την Αλβανία ακολουθεί το Μαυροβούνιο με 40 τοις εκατό του πληθυσμού κι έπεται η Τουρκία με 38 τοις εκατό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας.

Ο μέσος κίνδυνος φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τη Eurostat, είναι 21,9 τοις εκατό για 96,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail