Ξαφνική επίθεση των Αζέρων στην Αρμενία: Νεκροί εκατέρωθεν και 12 Αρμένιοι αιχμάλωτοι

Freepen.gr - Ο αρμενικός στρατός ανακοίνωσε ότι υπέστη απώλειες και έχασε δύο θέσεις κατά τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν στα ανατολικά σύνορα.

Το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι από τις 16:00 η κατάσταση στα ανατολικά σύνορα παραμένει «εξαιρετικά τεταμένη».

«Ως αποτέλεσμα των μαχών που ξεκίνησαν λόγω της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν σε αρμενικές θέσεις, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες [στρατιώτες] από την αρμενική πλευρά, και οι πληροφορίες για τα θύματα εξακολουθούν να ελέγχονται ενώ επιβεβαιώνεται η απώλεια δύο θέσεων μάχης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι τα αντίμετρα του αρμενικού στρατού προκάλεσαν μεγάλες απώλειες προσωπικού και υλικού στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Από τις 17:00, η ​​κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση, συνεχίζει να είναι εξαιρετικά τεταμένη,  ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, προσθέτοντας ότι η ένταση των συγκρούσεων δεν έχει εξασθενήσει.

«Ο αντίπαλος συνεχίζει να χρησιμοποιεί πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα όπλα διαφορετικού διαμετρήματος. Ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της αρμενικής πλευράς, ο αντίπαλος έχει υποστεί μεγάλες απώλειες προσωπικού, περίπου δώδεκα τεθωρακισμένα οχήματα έχουν καταστραφεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Σημειώνεται ότι η αρμενική πλευρά έχει επίσης απώλειες. Τα νούμερα ξεκαθαρίζονται. 12 Αρμένιοι στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων 7 συμβασιούχοι, συνελήφθησαν από μονάδες του Αζερμπαϊτζάν. Τέλος γίνεται λόγος και για 15 νεκρούς.

Από την πλευρά του ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγεφ δήλωσε: "Η Αρμενία έχει επανειλημμένα καταφύγει σε στρατιωτικές προκλήσεις προς την κατεύθυνση της Shusha, του Lachin, του Kalbajar και η τελευταία μεγάλης κλίμακας επίθεση από την Αρμενία έλαβε χώρα σήμερα. Οι αρμενικές προκλήσεις έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς. Η αρμενική στρατιωτική-πολιτική ηγεσία αντέχει πλήρως ευθύνη για την κατάσταση».

Το Αζερμπαϊτζάν επιδεινώνει σκόπιμα την κατάσταση για να διαταράξει την εφαρμογή των τριμερών συμφωνιών ανέφερε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Πασινιάν σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν προχωρήσει αρκετά χιλιόμετρα σε αρμενικό έδαφος στην περιοχή του Σίσιαν.

Τέλος Ρωσία και Αρμενία πραγματοποιούν διαβουλεύσεις μέσω διπλωματικών και στρατιωτικών διαύλων για την τρέχουσα κατάσταση, ενώ το ANNA News αναφέρει ότι η 102η στρατιωτική βάση της Ρωσίας στο Gyumri έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα μάχης. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail