Στρατηγική συμμαχία και πράσινα άλογα: Τα ΗΑΕ πάνε Τουρκία με 10 δις δολάρια για επενδύσεις

φωτογραφία τουρκική προεδρία
Freepen.gr - Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν αρκετές συμφωνίες μετά τη συνάντηση του πρίγκιπα διαδόχου του Εμιράτου του Άμπου Ντάμπι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη.

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν συνολικά 10 μνημόνια συμφωνίας για συνεργασία στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης, του εμπορίου και της τελωνειακής διαχείρισης, της ενέργειας και του περιβαλλοντισμού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Μεταξύ των συμφωνιών είναι ένα μνημόνιο κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ένα μνημόνιο μεταξύ του τουρκικού Wealth Fund και της Abu Dhabi Ports Co., ένα άλλο μεταξύ του Wealth Fund και της Abu Dhabi Developmental Holding Co. και ένα άλλο μεταξύ του Abu Dhabi Stock Exchange και Borsa Istanbul.

Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών υπέγραψαν ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Şahap Kavcıoğlu και ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών των ΗΑΕ, Sohail bin Mohamed Al Mazroui.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abu Dhabi Developmental Holding Co., Mohamed Hassan al Suwaidi είπε στους δημοσιογράφους ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν στην άκρη ένα ταμείο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επενδύσουν στην Τουρκία, σύμφωνα με το Anadolu.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail