Αντιτορπιλικό 055 Nanchang: Το πλοίο που θα μπορούσε να σβήσει την Τουρκία μόνο του

@louischeung_hk
Freepen.gr - Το αντιτορπιλικό Nanchang, ανήκει σε μια κατηγορία αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων πυραύλων stealth που κατασκευάζεται για την Επιφανειακή Δύναμη Ναυτικού του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Πρόκειται για την κλάση 055 όντας ένα σχέδιο πολλαπλών αποστολών. Ο συνδυασμός αισθητήρων και όπλων υποδηλώνει τον κύριο ρόλο της αεράμυνας περιοχής, με τις δυνατότητες ανθυποβρυχιακού πολέμου να ξεπερνούν τα προηγούμενα κινεζικά πλοία μάχης επιφανείας.

Τα 055 αναμένεται να αναλάβουν εκστρατευτικές αποστολές και να αποτελέσουν την κύρια συνοδεία για τα κινεζικά αεροπλανοφόρα.

Το Type 055 διαθέται αρκετά χαρακτηριστικά stealth ενώ σε αρκετά σημεία θυμίζει τα προηγούμενα αντιτορπιλικά Type 052C/D.

Ο κύριος οπλισμός είναι πύραυλοι που μεταφέρονται σε σύστημα κάθετης εκτόξευσης 112 κυψελών! 64 κελιά βρίσκονται μπροστά και 48 κελιά πίσω. 

Το Nanchang φέρει πυραύλους εδάφους-αέρος HHQ-9, πυραύλους κρουζ κατά μονάδων επιφανείας YJ-18, πυραύλους κρουζ επίθεσης ξηράς CJ-10 και ανθυποβρυχιακές τορπίλες. Δυνητικά, οι μεγαλύτερες κυψέλες μπορεί επίσης να φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων. 

Με ένα, άντε δύο τέτοια πλοία και δε θα είχαμε κανέναν πονοκέφαλο για την Τουρκία.

Ακολουθούν φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Twitter από





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail