Η Τουρκία πιέζει για στρατιωτική δράση με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία κατά των συριακών κουρδικών YPG

Η Τουρκία πιέζει για περαιτέρω στρατιωτική δράση εναντίον των πολιτοφυλακών των Κούρδων στη βόρεια Συρία με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μετέδωσε την Παρασκευή το Reuters επικαλούμενο δύο Τούρκους αξιωματούχους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου αυτήν την εβδομάδα ότι τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους προς την Τουρκία στη βόρεια Συρία, αφήνοντας την Άγκυρα να αναλάβει δράση από μόνη της.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κουρδική ομάδα YPG σκότωσε δύο Τούρκους στρατιωτικούς αστυνομικούς στην περιοχή Αζάζ της Συρίας σε επίθεση με καθοδηγούμενο βλήμα την Κυριακή. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από περιοχή που ελέγχεται από τα YPG ανατολικά του Τελ Ριφάατ.

Η Αζάζ βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία από την πρώτη εισβολή της Άγκυρας στη Συρία το 2016, η οποία είχε ως στόχο να απομακρύνει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και της YPG από τα σύνορα.

Η Άγκυρα θεωρεί ότι η YPG είναι η συριακή προέκταση του PKK.

«Είναι απαραίτητο να καθαριστούν οι περιοχές, ιδίως η περιοχή Τελ Ριφαάτ, από την οποία συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον μας», ανέφερε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει τρεις εισβολές τα τελευταία πέντε χρόνια, καταλαμβάνοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα παραμεθόριων περιοχών.

Ο χρόνος μιας πιθανής τουρκικής εισβολής παραμένει ασαφής. Ο αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι η στρατιωτική και εθνική υπηρεσία πληροφοριών MIT προχωρούν σε προετοιμασίες.

"Αυτό το θέμα θα συζητηθεί με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail