Επίδειξη δύναμης στη Θάλασσα της Ιαπωνίας από τη Ρωσία με το πυραυλικό καταδρομικό Varyag

Russian Ministry of Defense/TASS
Freepen.gr - Το πυραυλικό καταδρομικό Varyag που ανήκει στον Στόλο του Ειρηνικού και το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο Admiral Tributs πραγματοποίησαν βολές κατά αεροπορικών βλημάτων στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανέφερε τη Δευτέρα το γραφείο Τύπου του Στόλου.

«Τα πληρώματα του πυραυλικού καταδρομικού Varyag και του μεγάλου ανθυποβρυχιακού πολεμικού πλοίου Admiral Tributs πραγματοποίησαν προγραμματισμένες ασκήσεις στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπου εκτοξεύθηκαν τα αντιαεροπορικά πυραυλικά βλήματα Fort, Klinok και Osa εναντίον στόχων πτήσεων υψηλής ταχύτητας, στο πλαίσιο της τελικής επιθεώρησης για την καλοκαιρινή περίοδο εκπαίδευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πυραύλοι-στόχοι που εκτοξεύθηκαν από μικρούς πυραύλους και ανθυποβρυχιακά πλοία χτυπήθηκαν. «Συνολικά, 10 εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο πρακτικών ενεργειών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου. Δώδεκα πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης του Στόλου του Ειρηνικού συμμετείχαν στην άσκηση.

Το πυραυλικό καταδρομικό Varyag ανήκει στην κατηγορία Project 1164. Ο κύριος εξοπλισμός του καταδρομικού περιλαμβάνει 16 αντιπλοϊκούς πυραύλους του συγκροτήματος P-1000 Vulkan με εμβέλεια τουλάχιστον 700 χιλιομέτρων. Το καταδρομικό προστατεύεται από τα εχθρικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και πυραύλους από τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300F Fort και Osa-M, καθώς και βάσεις πυροβόλων πυροβόλων διαμέτρου AK-630 30 mm. 

Τα πλοία είναι εξοπλισμένα με δύο εκτοξευτές τορπιλών πέντε σωλήνων διαμετρήματος 533 mm, δύο εκτοξευτές πυραύλων που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των εχθρικών υποβρυχίων και ένα ελικόπτερο. Το οπλοστάσιο περιέχει επίσης εκτοξευτή πυροβολικού AK-130 με πυροβόλα ταχείας βολής διαμετρήματος 130 mm με εύρος βολής 23 χιλιόμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail