Δημιουργούνται Κοινά Κέντρα Εκπαίδευσης & Συντήρησης τουρκικών UAV Bayraktar στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η τουρκική Baykar Savunma θα δημιουργήσει κοινά κέντρα εκπαίδευσης και συντήρησης για τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 (UAV) στην Ουκρανία.

Ένα σχετικό μνημόνιο υπεγράφη μεταξύ του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας και της Baykar Savunma την Τετάρτη.

"Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό. Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς", δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την υπογραφή του μνημονίου.

Το μνημόνιο ήταν ένα βήμα προς την κοινή ουκρανο-τουρκική παραγωγή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανέφερε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο τουΖελένσκι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει "την κατασκευή και την τεχνική παροχή ενός κοινού κέντρου εκπαίδευσης και δοκιμών για τη συντήρηση, την επισκευή, τον εκσυγχρονισμό των UAV και την εκπαίδευση του προσωπικού που σχετίζεται με τη χρήση UAV Bayraktar".

Ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη αρκετά Bayraktar στο οπλοστάσιό του. Ο στρατός ανέπτυξε αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη οπλισμένα με MAM-C, μια υψηλή εκρηκτική παραλλαγή της οικογένειας των έξυπνων μικροπυρομαχικών (MAM) της Roketsan, κατά τη διάρκεια των πολυεθνικών ασκήσεων Sea Breeze 2021 που πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα τον Ιούλιο του 2021.

Η Ουκρανία φέρεται να θέλει να αγοράσει πολλά περισσότερα drones Bayraktar TB2.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail