Η Ρωσία ετοιμάζει την πρώτη εκτόξευση του υπερηχητικού Tsirkon από υποβρύχιο στη Λευκή Θάλασσα

submarine Severodvinsk - IΤΑR-ΤΑSS/Vladimir Lariοnοv
Freepen.gr - Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Tsirkon από υποβρύχιο θα πραγματοποιηθεί από το πυρηνικό υποβρύχιο Severodvinsk στη Λευκή Θάλασσα τον Οκτώβριο, δήλωσε πηγή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό κλάδο στο TASS.

"Η πρώτη εκτόξευση ενός Tsirkon από το υποβρύχιο Severodvinsk στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δοκιμών πτήσης θα πραγματοποιηθεί από τη θέση της επιφάνειας του νερού στις αρχές Οκτωβρίου. Ανάλογα με τα αποτελέσματά του, η δεύτερη εκτόξευση από υποβρύχια σε θαλάσσιους στόχους έχει προγραμματιστεί το Νοέμβριο" τόνισε η πηγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προγραμματισμένη πρώτη εκτόξευση από το πυρηνικό υποβρύχιο Severodvinsk τον Σεπτέμβριο αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο λόγω της ανάγκης να ληφθούν όλα τα τεχνικά μέτρα προετοιμασίας.



submarine Severodvinsk - IΤΑR-ΤΑSS/Vladimir Lariοnοv

 Η NPO Mashinostroyeniya (μέρος της Tactical Missiles Corporation), ο προγραμματιστής και παραγωγός των πυραύλων Tsirkon, παρέμεινε σιωπηλή σε αυτές τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον συνομιλητή του πρακτορείου, μέχρι το τέλος του 2021, θα προγραμματιστούν δύο εκτοξεύσεις του Tsirkon και επίσης θα πραγματοποιηθούν κρατικές δοκιμές το επόμενο έτος. Η πηγή ανέφερε ότι οι κρατικές δοκιμές αυτού του πυραύλου πρόκειται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα συνεχιστούν το 2022, μετά από το οποίο θα ξεκινήσει ο προγραμματισμένος εφοδιασμός πυραύλων στο ρωσικό ναυτικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail