Η Αλγερική Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει τα πρώτα μαχητικά Su-57 το 2028

Freepen.gr - Οι αρχές της Αλγερίας σκοπεύουν να αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά πέμπτης γενιάς Su-57 από το 2028. Σύμφωνα με την Avion Legendaires, το 2018, ορισμένες συμφωνίες είχαν συναφθεί μεταξύ των δύο χωρών για την προμήθεια αυτών των μαχητικών αεροσκαφών στην Αλγερινή Πολεμική Αεροπορία και το 2022-2023 σχεδιάζεται η σύναψη σύμβασης για την προμήθεια 20 μαχητικών αεροσκαφών ταυτόχρονα.

«Στη Μόσχα, τώρα προωθούμε σχεδόν επίσημα το συμβόλαιο της Αλγερίας, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ του δεύτερου μισού του 2022 και του πρώτου εξαμήνου του 2023, για περίπου είκοσι κομμάτια [των μαχητικών Su -57], η παράδοση των οποίων θα ξεκινήσει την αποστολή από τα μέσα του 2028 », - αναφέρει η αλγερινή έκδοση "Avion Legendaires".

Παρά την απουσία συγκεκριμένων δεδομένων, λαμβάνοντας υπόψη το εκτιμώμενο κόστος ενός μαχητικού Su-57, το συνολικό συμβόλαιο μεταξύ Αλγερίας και Ρωσίας μπορεί να εκτιμηθεί σε 2-3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ημερομηνίες έναρξης παράδοσης το 2028 δείχνουν ότι αρχικά η ρωσική πλευρά σκοπεύει να καλύψει τις δικές της ανάγκες, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ακόμη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι πολλά αεροσκάφη Su-57 προγραμματίζονται επίσης να τεθούν σε υπηρεσία με τη γειτονική Λευκορωσία. Μάλλον μιλάμε για 4 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, αν και δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια ούτε από τη Rostec ούτε από το Μινσκ για αυτό το θέμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail