Ρωσικό Su-35 έκλεισε το δρόμο σε τουρκικό επιθετικό drone ANKA-S στη Συρία

Freepen.gr - Τουρκικό επιθετικό drone ANKA-S προσπάθησε να εισέλθει στον εναέριο χώρο της αεροπορικής βάσης των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Το πρωί της Κυριακής, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 ανυψώθηκε στους ουρανούς μετά από προσπάθειες του τουρκικού στρατού να στείλει ένα επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA-S στη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση στο Kamishli. Το drone προσπάθησε να πλησιάσει τα συριακά σύνορα και να εισέλθει στον εναέριο χώρο πάνω από την πόλη Kamishli, όπου βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική βάση, ωστόσο, την ίδια στιγμή, ένα ρωσικό μαχητικό υψώθηκε στον ουρανό, το οποίο, εκτελώντας ελιγμούς, έδειξε στην τουρκική πλευρά την έτοιμότητά του να επιτεθεί στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εάν πλησίαζε τη ρωσική στρατιωτική εγκατάσταση.

Στα βίντεο που παρουσιάζεται, μπορείτε να δείτε τη στιγμή του συμβάντος. Το ρωσικό μαχητικό Su-35 παρέμεινε στον αέρα για ικανό χρονικό διάστημα, δείχνοντας προφανώς στον τουρκικό στρατό ότι οποιαδήποτε πρόκληση και κλιμάκωση θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες.

Επιπλέον, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι το περιστατικό σημειώθηκε αφού το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση υφιστάμενων συμφωνιών στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σε σχέση με τις οποίες η Άγκυρα διατηρεί το δικαίωμα να ενεργήσει ανεξάρτητα. Έτσι, έσπασε μονομερώς τη συμφωνία με τη Ρωσία, όπως είχε αναφέρει παλαιότερα το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail