Η Τουρκία έστειλε ενισχύσεις στο μεγαλύτερο Ιντλίμπ για να εμποδίσει την επικείμενη επιχείρηση του SAA

Freepen.gr - Η Τουρκία αναπτύσσει στρατιωτικές ενισχύσεις στη βορειοδυτική Συριακή περιοχή του Ιντλίμπ από τις αρχές Οκτωβρίου προκειμένου να εμποδίσει τυχόν χερσαίες επιχειρήσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού, μετέδωσε το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA).

Ο τουρκικός στρατός διατηρεί περισσότερες από 60 θέσεις στο Μεγάλο Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από τη Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

«Από τις αρχές αυτού του μήνα, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής έχουν αναπτύξει δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού για να υποστηρίξουν τρομοκρατικές ομάδες στο βουνό Αλ Ζάουγια στη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ και σε άλλες περιοχές της δυτικής υπαίθρου του Χαλεπίου και να βελτιώσουν την ικανότητά τους να εμποδίσουν την προέλαση των μονάδων της SAA όταν ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους για να απελευθερώσουν την πόλη Ιντλίμπ και τις υπόλοιπες περιοχές που έχουν καταληφθεί από αυτές τις ομάδες», αναφέρει το SANA.

Το ρεπορτάζ του SANA υποδεικνύει ότι η SAA και οι σύμμαχοί της ετοιμάζονται να ξεκινήσουν σύντομα μια χερσαία επιχείρηση στο ευρύτερο Ιντλίμπ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε νέα συμφωνία για το Ιντλίμπ κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στο ρωσικό θέρετρο Σότσι.

Η Τουρκία φαίνεται να είναι αποφασισμένη να σταματήσει τυχόν χερσαίες επιχειρήσεις του SAA και των συμμάχων του στην περιοχή, αλλά και ο άξονας Μόσχας - Δαμασκού δείχνει κι αυτός αποφασισμένος να δράσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail