Νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στο Ιντλίμπ καθώς ο SAA συνεχίζει να βομβαρδίζει τους φιλότουρκους

Dmitriy Vinogradov / RIA Novosti
Freepen.gr - Νωρίς χθες το πρωί πολεμικά αεροσκάφη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στη βορειοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ.

Οι αεροπορικές επιδρομές στοχοποίησαν τα περίχωρα της πόλης Bsanqul στη νότια ύπαιθρο του Idlib. Στην περιοχή βρίσκεται ένα δίκτυο αμυντικών θέσεων της Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) και των συμμάχων της.

Αργότερα το πρωί, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) βομβάρδισε τις πόλεις Sufuhon, Fleifel, Mantef, al-Ruwaiha, al-Bara και Kansafra με βολές πυροβολικού και ρουκέτες. Οι πόλεις βρίσκονται στην ορεινή περιοχή al-Zawiya στη νότια ύπαιθρο του Idlib.

Τα ρωσικά και συριακά πλήγματα ήταν πιθανότατα μια απάντηση στις επανειλημμένες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στο ευρύτερο Ιντλίμπ. Η HTS και οι σύμμαχοί της σε καθημερινή βάση.

Επί του παρόντος, ο SAA προετοιμάζει μια πιθανή χερσαία επιχείρηση στο ευρύτερο Ιντλίμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση θα στοχεύσει στον αυτοκινητόδρομο Μ4, ο οποίος συνδέει την πόλη-λιμάνι της Λατάκια με το Χαλέπι, κύριο βιομηχανικό κόμβο της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail