Η Τουρκία εξετάζει να στείλει τους S-400 στο Αζερμπαϊτζάν;

Freepen.gr - Στο πλαίσιο μιας πιθανής σύγκρουσης μεταξύ Μπακού και Τεχεράνης, η Τουρκία φέρεται να εξετάζει να στείλει ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 στο Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στις προκλήσεις εναντίον του Ιράν, μελετά να προχωρήσει σε μια πολύ σοβαρή σύγκρουση με τη Ρωσία. Ο λόγος για αυτό ήταν η εμφάνιση πληροφοριών πως τα τουρκικά στρατεύματα σκοπεύουν να μεταφέρουν τα συστήματα αεράμυνας S-400 που αποκτήθηκαν νωρίτερα από τη Ρωσία στο γειτονικό Αζερμπαϊτζάν χωρίς να ειδοποιήσουν τη ρωσική πλευρά για αυτό. Αυτό παραβιάζει τη συμφωνία και μπορεί να στερήσει από την Τουρκία όχι μόνο τη συντήρηση αυτών των συστημάτων αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας, αλλά και να ακυρώσει τις προθέσεις της Άγκυρας να αποκτήσει ένα ακόμη σύνολο αυτών των συγκροτημάτων, αναφέρει η ιστοσελίδα Avia.pro.

"Οι τουρκικές πηγές αναφέρουν πως η Τουρκία εξετάζει τη δυνατότητα αποστολής συστημάτων αεράμυνας S-400 και μαχητικών F-16C στο Αζερμπαϊτζάν για να βοηθήσει ενάντια στην πιθανή ιρανική επιθετικότητα", ανέφερε το Militarist community στο Telegram.

Οι συντάκτες του ειδησεογραφικού πρακτορείου δεν έχουν ακόμη μπορέσει να λάβουν καμία επιβεβαίωση σχετικά με αυτό. Εάν η Άγκυρα αποφασίσει πραγματικά να στείλει τα συστήματα αεράμυνας S-400 Triumph στο Αζερμπαϊτζάν, η Ρωσία μπορεί να το θεωρήσει παραβίαση των συμφωνιών και να επιβάλει πολύ σοβαρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την απόκτηση ρωσικών όπλων.

Νωρίτερα, η ρωσική πλευρά ανέφερε πως η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να μεταφέρει τα συγκροτήματα S-400 σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αυτό θα παραβίαζε τους όρους των συμφωνιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail