Ο Ερντογάν γελοιοποιεί τη Δύση που τον ανέχεται: persona non grata 10 πρέσβεις (ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας, Καναδά κ.α.)

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι πρεσβευτές από 10 χώρες, που ζήτησαν την απελευθέρωση του Τούρκου φιλάνθρωπου Οσμάν Καβάλα, θα κηρυχθούν «persona non grata», μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο HaberTürk.

Η κίνηση, που θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών και σηματοδοτεί το πρώτο βήμα πριν την απέλαση των διπλωματών, θα γίνει «το συντομότερο δυνατό», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Γαλλίας, της Φινλανδίας, της Δανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας κλήθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη, μία ημέρα αφότου εξέδωσαν κοινή δήλωση τη Δευτέρα, καλώντας την Τουρκία να συμμορφωθεί με διεθνείς συνθήκες και να απαλλάξει τον Καβάλα από την προφυλάκιση τεσσάρων ετών.

Οι καθυστερήσεις στη δίκη του Καβάλας «σκιάζουν τον σεβασμό για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τη διαφάνεια στο τουρκικό δικαστικό σύστημα», ανέφεραν οι πρεσβευτές στην ανακοίνωσή τους.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη πως τα αιτήματα των διπλωματών ήταν «ανεύθυνα» και απείλησε να τους απελάσει από την Τουρκία, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο T24.

Ο Οσμάν Καβάλα κρατείται στη φυλακή από το 2017 παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για έγκλημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail