MiG-31 "συνόδευσε" βομβαρδιστικό των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Lev Fedoseev/TASS, archive
Freepen.gr - Ρωσικό Mikoyan MiG-31 απογειώθηκε για να συνοδεύσει το αμερικανικό βομβαρδιστικό B-1B Lancer πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανέφερε την Κυριακή το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Κέντρο, το ρωσικό σύστημα ελέγχου εναέριου χώρου εντόπισε εναέριο στόχο πάνω από τα ουδέτερα νερά της Θάλασσας της Ιαπωνίας που πλησίαζε στα κρατικά σύνορα. Το ρωσικό Mikoyan MiG-31 από τις δυνάμεις συναγερμού αεροπορικής άμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιοχής ανέλαβε να το αναγνωρίσει.

"Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους αναγνώρισε τον στόχο ως αμερικανικό βομβαρδιστικό B-1B Lancer και το συνόδευσε πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Όπως σημείωσε το Κέντρο, η πτήση του ρωσικού μαχητικού ήταν σε αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail