Το αθόρυβο Magadan έτοιμο να αναλάβει δράση στον Ειρηνικό Ωκεανό

Alexander Demianchuk/TASS
Freepen.gr - Το ντήζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο Magadan του Project 636.3 εντάχθηκε στο ρωσικό ναυτικό την Τρίτη καθώς η σημαία του Αγίου Ανδρέα υψώθηκε στο σκάφος, γράφει το ΤΑΣΣ.

"Για πολλά χρόνια, το ρωσικό ναυτικό ενισχύει σταθερά τη σύνθεσή του, ενισχύοντας τις δυνατότητες μάχης ομάδων στρατευμάτων και δυνάμεων. Σήμερα, το ρωσικό ναυτικό αναπληρώνεται. Καλωσορίζουμε το πολεμικό πλοίο αιχμής - το υποβρύχιο Magadan - στο στόλο μας Αυτό είναι το τρίτο υποβρύχιο, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία JSC Admiralty Shipyards για τον Στόλο του Ειρηνικού", δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου του ρωσικού ναυτικού, αντιναύαρχος Mikhail Neupokoev κατά την τελετή ύψωσης της σημαίας.

Το υποβρύχιο Magadan ξεκίνησε να ναυπηγείται την 1η Νοεμβρίου 2019 και έπεσε στο νερό στις 26 Μαρτίου φέτος σε υψηλό (91%) βαθμό ετοιμότητας. Η σύμβαση για την κατασκευή της σειράς υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2016.

Το πρώτο υποβρύχιο 636,3, Petropavlovsk-Kamchatsky παραδόθηκε στο ρωσικό ναυτικό το Δεκέμβριο του 2019, το δεύτερο υποβρύχιο Volkhov το Δεκέμβριο του 2019 πραγματοποιώντας επί του παρόντος θαλάσσιες δοκιμές.

Τα υποβρύχια του Project 636.3 θεωρούνται από τα πιο σιωπηλά υποβρύχια στον κόσμο. Έχουν μήκος 74 μέτρα, με εκτόπισμα άνω των 3.900 τόνων και δυνατότητα επιχείρησης στα 240 μέτρα βάθος. Το μέγιστο βάθος λειτουργίας τους είναι 300 μέτρα και η αυτονομία τους 7.500 μίλια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail