Το Χόλιγουντ, οι παραγωγές "low cost" και τα θανάσιμα ατυχήματα

Τα ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας και του τραυματισμού του σκηνοθέτη, στην πρόβα των γυρισμάτων μιας ταινίας στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, αναφέρουν ως αιτία, τα λάθη της υπεύθυνης για την φύλαξη των όπλων.

Γιάννης Μαγκριώτης

Λάθη, που οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς εμπειρίας. Αποκρύπτουν όμως ότι, η παραγωγή της ταινίας, γίνεται από μια εταιρία low cost, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ταινία αυτή. 

Η εταιρεία, για να μειώσει το κόστος παραγωγής, την μετέφερε στο φτωχό Νέο Μεξικό, όπου υπάρχουν ειδικά κίνητρα για τις παραγωγές ταινιών, και πλημμελής έλεγχος στην ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος. 

Γιαυτό και προσλαμβάνουν, σε θέση υψηλής ευθύνης, στελέχη με περιορισμένη εμπειρία, για να μειώσουν το οικονομικό κόστος. 

Ανάλογες επιλογές έχουν γίνει καθεστώς, για πολλές επιχειρήσεις, ειδικά στην δραστηριότητά τους σε φτωχές χώρες ή σε χώρες σε περίοδο οικονομικής κρίσης, με τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών να προσαρμόζουν κατάλληλα τόσο το εργασιακό περιβάλλον, όσο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. 

Η χώρα μας δυστυχώς, ειδικά μετά την οικονομική κρίση, ακόμη χειρότερα τα τελευταία χρόνια, μετατρέπεται σε μια τέτοια χώρα, στο όνομα της προσέλκυσης επενδυτών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail