Η Ρωσία παραλαμβάνει τρεις πανίσχυρες πυραυλικές κορβέτες Karakurt

military-today.com
Freepen.gr - Το ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει τουλάχιστον τρεις κορβέτες κλάσης Karakurt (Project 22800) το 2021-2022, δήλωσε στο TASS πηγή της ναυπηγικής βιομηχανίας.

"Μέχρι τα τέλη του 2021, αναμένουμε την παράδοση των κορβέτων Tsiklon και Burya. Το 2022, αναμένεται ένα άλλο πλοίο αυτής της κατηγορίας, το Askold", είπε.

Το TASS δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών.

Το ναυπηγείο Butoma στο Kerch της Κριμαίας κατασκευάζει δύο πυραυλικές κορβέτες του Project 22800 - την Askold και την Tsiklon. Η κορβέτα Burya χτίζεται στο ναυπηγείο Πέλλα στη βορειοδυτική περιοχή του Λένινγκραντ της Ρωσίας. Κάθε ένα από αυτά τα πλοία θα είναι οπλισμένο με οκτώ πυραύλους Oniks (SS-N-26 Strobile) ή Kalibr-NK (SS-N-27 Sizzler) σε έναν ενοποιημένο εκτοξευτή.

Επί του παρόντος, το Ρωσικό Ναυτικό χρησιμοποιεί τρεις κορβέτες του Project 22800: τις Mytishchi, Sovetsk και Odintsovo. Όλες επιχειρούν στο ρωσικό στόλο της Βαλτικής. Συνολικά, οι ναυπηγοί θα κατασκευάσουν 18 τέτοια πολεμικά πλοία, τα οποία θα κατανέμονται εξίσου μεταξύ των Στόλων του Ειρηνικού, της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Κορβέτες κλάσης Karakurt

Οι κορβέτες πυραύλων κλάσης Karakurt του Project 22800 είναι μια σειρά ρωσικών πολεμικών πλοίων πολλαπλών χρήσεων πυραύλων / πυροβολικού. Οι κορβέτες αυτής της κατηγορίας που αναπτύχθηκαν από ειδικούς του κεντρικού γραφείου σχεδιασμού Almaz για την ναυτική μηχανική με έδρα την Αγία Πετρούπολη (μέρος της United Shipbuilding Corporation) χαρακτηρίζονται από υψηλή αξιοπλοΐα στη θάλασσα και χαρακτηριστικά χειρισμού. 

Βασίζονται στις πιο προηγμένες εγχώριες τεχνολογίες που επιτρέπουν την αποτελεσματική λειτουργία τους εντός των ομάδων στόλου τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο γεωγραφικό πλάτος.

Οι κορβέτες της κατηγορίας Karakurt εκτοπίζουν περίπου 800 τόνους, αναπτύσσουν ταχύτητα άνω των 30 κόμβων και έχουν αυτονομίσ. Είναι οπλισμένες με πυραύλους κρουζ Kalibr-NK και αναβαθμισμένα πυροβόλα AK-176MA 76,2 χιλιοστών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail