Η Ρωσία στέλνει Iskander στα ουκρανικά σύνορα;

Freepen.gr - Στο πλαίσιο πληροφοριών σχετικά με την εμφάνιση τριών τρένων με άρματα μάχης, αυτοκινούμενα όπλα, MLRS και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και στα εδάφη των μη αναγνωρισμένων δημοκρατιών του Ντονμπάς, έγινε γνωστό ότι επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander είχαν κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση.

Bίντεο δείχνει επτά κινητούς εκτοξευτές Iskander, οι οποίοι εντοπίστηκαν κοντά στα ουκρανικά σύνορα, αν και η πηγή ισχυρίζεται ότι τα συγκροτήματα εντοπίστηκαν να φεύγουν από το Bryansk και θα μπορούσαν κάλλιστα να κατευθύνονται προς το Orel.

Ενεργή μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων παρατηρείται κοντά στα ουκρανικά σύνορα στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς. Ταυτόχρονα, ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι τα συγκροτήματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην επικράτεια των δύο αυτόνομων δημοκρατιών, της DPR και της LPR, ενώ άλλες εκφράζουν την άποψη ότι αυτή η τεχνική θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των ρωσικών συνόρων στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στο Ντονμπάς. 

Μια άλλη προσέγγιση θεωρεί πολύ πιθανό να διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια για την εμφάνιση των πυραυλικών συστημάτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail