Συριακός Στρατός και Ρωσική Αεροπορία συνέτριψαν επίθεση του ISIS στη Ράκκα

Dmitriy Vinogradov / Sputnik
Freepen.gr - Τουλάχιστον 14 τρομοκράτες του ISIS σκοτώθηκαν ενώ συμμετείχαν στην πρόσφατη επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στην πόλη Resafa της Συρίας στη νότια ύπαιθρο της Ράκκα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης με έδρα το Λονδίνο, οι τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) και ως αποτέλεσμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων.

Ο SAA ανακατέλαβε όλες τις θέσεις που έχασε κατά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίς στις 15 Οκτωβρίου. Πολεμικά αεροσκάφη των ρωσικών δυνάμεων πραγματοποίησαν περισσότερες από 40 αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τρομοκρατών που συμμετείχαν στην επίθεση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το όρος Αλ-Μπίσρι που βρίσκεται κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ της Ράκκα και του Ντέιρ Εζζόρ.

Πριν από την επίθεση, οι τρομοκράτες του ISIS έλαβαν προμήθειες από μαχητές υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ που εδρεύουν στη νοτιοανατολική περιοχή Αλ Τανφ, σύμφωνα με ορισμένες συριακές φιλοκυβερνητικές πηγές.

Η Resafa βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Ράκκα με τη Χάμα. Οι τρομοκράτες του ISIS πιθανότατα σχεδίαζαν να αποκλείσουν τον στρατηγικό αυτοκινητόδρομο, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά καυσίμων από τη βορειοανατολική Συρία σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail