Η Τουρκία μπορεί να αγοράσει ρωσικά μαχητικά, εάν οι ΗΠΑ αρνηθούν να πουλήσουν F-16

Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Η Τουρκία είναι ακόμη έτοιμη να εξετάσει την αγορά ρωσικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57, εάν η Άγκυρα δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για την παράδοση των αμερικανικών μαχητικών F-16, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

"Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εγκρίνουν μια συμφωνία για τα F-16 μετά την κατάσταση με τα αεροσκάφη F-35, δε θα μείνουν εναλλακτικές λύσεις για την Τουρκία. Το ζήτημα των αεροσκαφών Su-35 και Su-57 μπορεί να εμφανιστεί ξανά ανά πάσα στιγμή" δήλωσε ο Ντεμίρ σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 17 Οκτωβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να πουλήσουν μαχητικά F-16 στην Τουρκία μετά την απόφασή τους να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα ανάπτυξης του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35, μετά την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αέρα S-400. αμυντικά πυραυλικά συστήματα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε στις 17 Οκτωβρίου ότι η Τουρκία υπέβαλε αίτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει περίπου 80 πολεμικά αεροσκάφη αυτού του τύπου που επιχειρούν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail