Βάρεσε κανόνι Καναδός προμηθευτής βασικών εξαρτημάτων των τουρκικών οπλισμένων drones

Freepen.gr -
Η καναδική εταιρεία Telemus Systems Inc. χρεοκόπησε αφού αναγκάστηκε να σταματήσει να προμηθεύει εξαρτήματα στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία μετά το εμπάργκο της Οτάβα στις εξαγωγές άμυνας προς την Τουρκία.

Ο Καναδάς ανέστειλε τις άδειες εξαγωγής προς την Τουρκία το 2019 κατά τη διάρκεια της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία. Στη συνέχεια, οι περιορισμοί χαλάρωσαν αλλά επιβλήθηκαν εκ νέου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ τον Οκτώβριο του 2020, όταν διαπιστώθηκε ότι το Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Άγκυρας, χρησιμοποιούσε drones εξοπλισμένα με συστήματα απεικόνισης και στόχευσης που κατασκευάζονταν από την L3Harris Wescam, τη μονάδα της L3Harris Technologies με έδρα τον Καναδά.

Τον Απρίλιο του 2021, ο Καναδάς διέκοψε την εξαγωγή τεχνολογίας drones στην Τουρκία, αφού επιβεβαίωσε πως ορισμένα από τα καναδικής κατασκευής συστήματα είχαν χρησιμοποιηθεί στη Συρία και στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τα εξαρτήματα που υπόκεινται σε εμπάργκο περιλαμβάνουν συστήματα κάμερας που τοποθετούνται σε δημοφιλή τουρκικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Bayraktar TB2 και UAV Anka.

Η απαγόρευση έκανε την Telemus να χάσει τον κύριο πελάτη της, την Turkish Aerospace Industries (TAI), οδηγώντας τελικά στην πτώχευση της εταιρείας, ανέφερε το Middle East Eye (MEE) αργά την Τετάρτη.

«Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της εταιρείας να καταλήξει σε λύση με την Global Affairs Canada, συμπεριλαμβανομένης της εξήγησης των ουσιωδών δυσμενών επιπτώσεων στην οικονομική κατάσταση και τη φερεγγυότητα της εταιρείας, οι τουρκικές άδειες εξαγωγών της εταιρείας παρέμειναν σε αναστολή», ανέφερε το MEE.

Ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών κυρώσεων, η εταιρεία δεν ήταν πλέον σε θέση να παράγει έσοδα.

* πληροφορίες defenseworld.net
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail