Ανθρωπάκι ο Τσαβούσογλου για το Ντονμπάς: Τα πουλήσαμε στην Ουκρανία, δεν είναι πια τουρκικά drones, δεν ευθυνόμαστε!

φωτογραφία τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
Freepen.gr - Η Τουρκία δεν είναι υπεύθυνη για τη χρήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές στο Ντονμπάς, δήλωσε απολογητικά την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια δηλώσεων στον Τύπο μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στη Ρώμη, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

«Αν ένα κράτος αγοράσει (όπλα) από εμάς, δεν είναι πλέον τουρκικό προϊόν. Μπορεί να κατασκευάζεται στην Τουρκία, αλλά ανήκει στην Ουκρανία», είπε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους. «Δεν μπορεί να κατηγορηθεί η Τουρκία για αυτό» τόνισε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος προφανώς στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην επίθεση με τη χρήση "τουρκικών drones".

Η Ουκρανία αγόρασε αρκετά τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σταθμούς ελέγχου, ενώ υπέγραψε συμβόλαια για πολλά ακόμη και συμφωνία για την κατασκευή τουρκικών drones.

Το Κίεβο αυτό το μήνα ανακοίνωσε μια συμφωνία για την κατασκευή περισσότερων στην ίδια την Ουκρανία, σε μια κίνηση που οι επικριτές λένε ότι θα ανησυχήσει τη Μόσχα.

Η Ρωσία τον Απρίλιο προειδοποίησε την Τουρκία να μην προκαλέσει τις «μιλιταριστικές» τάσεις της Ουκρανίας και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Μόσχα εξέδωσε προειδοποίηση στην Άγκυρα σχετικά με τις πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία μετά την επίθεση με τουρκικό drone στην περιοχή του Ντονμπάς λέγοντας ότι οι συνεχιζόμενες πωλήσεις όπλων της Τουρκίας στην Ουκρανία είναι απειλεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail