Η Συρία είναι έτοιμη να επιτεθεί σε τουρκικά μαχητικά και drones

Freepen.gr - Στο πλαίσιο της αναμενόμενης επίθεσης από τουρκικά στρατεύματα και ισλαμιστές μαχητές στο Τελ Ριφάτ, που βρίσκεται βόρεια του Χαλεπίου, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον δύο συριακά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Pantsir-S και ένα συγκρότημα Buk-M2E αναπτύχθηκαν κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.

Το "Pantsir" θα δώσει την ευκαιρία να εμπλακούν με στόχους σε περίπτωση που οι τελευταίοι περάσουν τα σύνορα της Συρίας και τα συγκροτήματα Buk-M2E θα επιτεθούν στα τουρκικά μαχητικά σε περίπτωση απόπειρας να χτυπήσουν στο Tel Rifat από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με πηγές του συριακού στρατού, η ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας οφείλεται στο γεγονός ότι η διοίκηση του SAA αποφάσισε να διασφαλίσει τη διατήρηση του Τελ Ριφάτ από την κατάληψη από τουρκικά στρατεύματα και μαχητές. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο Τελ Ριφάτ, οι τρομοκράτες θα μπορούν να επιτεθούν ελεύθερα στο Χαλέπι, όπου ζουν περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι και είναι συγκεντρωμένες οι κύριες δυνάμεις του συριακού στρατού.

Είναι γνωστό ότι τα συριακά στρατεύματα ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν ενεργά τακτικά πυραυλικά όπλα. Συγκεκριμένα, προηγουμένως αναφέρθηκε ότι έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη των Tochka και Tochka-U OTRK, καθώς και, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, συγκροτημάτων Iskander, αν και η παρουσία του τελευταίου σε υπηρεσία με τον SAA δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

* πληροφορίες Avia

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail