Τούρκος υπουργός: Το Ηνωμένο Βασίλειο ενδιαφέρεται για τουρκικά drones, παρουσιάσαμε επιλογές

Freepen.gr - Η Τουρκία παρουσίασε επιλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο "ενδιαφέρεται πολύ" να αγοράσει τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας, Mustafa Varank.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο ενδιαφέρεται πολύ για τουρκικά ένοπλα drones. Τώρα, πρέπει να αποφασίσουν. Τους παρουσιάσαμε τις επιλογές. Αυτήν την στιγμή, εξετάζουν σοβαρά αυτές τις επιλογές", δήλωσε ο Mustafa Varank στο CNN Turk σε αποκλειστική συνέντευξη.

"Πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον, θα δούμε Bayraktars και Ankas (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) που θα έχουν αγοραστεί από την Τουρκία να πετούν και στους ευρωπαϊκούς ουρανούς", είχε πει ο Varank νωρίτερα φέτος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού η Istanbul Defense και Aerospace Cluster Association και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης στις 21 Ιανουαρίου.

Σημείωσε επίσης ότι σε μια προηγούμενη ομιλία του, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας είχε πει ότι τα τουρκικά UAV αποτελούν «game-changer».

Τα έσοδα της Τουρκίας στον τομέα της άμυνας και της αεροπορίας έχουν φθάσει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, δήλωσε ο Βαράνκ, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές αμυντικών προϊόντων της αυξήθηκαν από 340 εκατομμύρια δολάρια το 2005 σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

* πληροφορίες dailysabah.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail