Der Spiegel: Τουρκικά βομβαρδιστικά πετούν πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά

Η διαμάχη για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας έχει κλιμακωθεί, γράφει το γερμανικό «Der Spiegel». 

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, τουρκικά μαχητικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από αρκετά ελληνικά νησιά.

Η Τουρκία έρχεται σε σύγκρουση με την Ελλάδα για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο πέλαγος με πρόκληση: Δύο τουρκικά βομβαρδιστικά F-16 πέταξαν πάνω από τα ελληνικά νησιά Φαρμακονήσι, Λειψοί και Οινούσσες. Δύο από αυτά - οι Οινούσσες και οι Λειψοί - κατοικούνται.

Αυτό ανέφερε η ελληνική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το Υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα. Λέγεται ότι υπήρχαν ελιγμοί αναχαίτισης από ελληνικά βομβαρδιστικά μάχης.

Η πτήση πάνω από το έδαφος μιας χώρας θεωρείται σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας της.

Η ΕΕ έχει καταδικάσει επανειλημμένα τέτοιες ενέργειες από την Τουρκία.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεσολάβησαν από το Βερολίνο - μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, η Αθήνα θέλει να συζητήσει το θέμα στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail