Φλώρος και Burkhard τα είπαν για το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας

Τη Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Στρατηγό Thierry Burkhard. Οι δύο Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία επίσης να συναντηθούν και να συνομιλήσουν στο περιθώριο του πρόσφατου Συνεδρίου Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε Επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά την διάρκειά της τηλεφωνικής συνομιλίας, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στην πρόσφατη υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και στην πρόσκτηση Γαλλικών οπλικών συστημάτων.

Ειδικότερα συζήτησαν θέματα που άπτονται της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και των τρεχουσών περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων και των επιπτώσεων τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν Ελλάδα και η Γαλλία ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης.

Ολοκληρώνοντας την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο Αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και αρμόδιοι Επιτελείς τους το συντομότερο δυνατό, για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail