Μας κούφανε ο Ερντογάν: Έχουμε λύσει το κουρδικό ζήτημα σε όλες του τις πτυχές!

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το κυβερνών κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει διευθετήσει όλες τις πτυχές του μακροχρόνιου κουρδικού ζητήματος, από δικαιώματα και ελευθερίες έως οικονομική ανάπτυξη, ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν μίλησε στο κοινοβούλιο στην αρχή του νέου νομοθετικού έτους.

«Δεν υπάρχει άλλη Τουρκία για κανέναν από εμάς. Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε διχασμένοι. Δεν μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί με τη διάσπαση. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τη δημοκρατία μας προσκολλημένοι στις εμμονές», είπε.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι απέτρεψαν τη δημιουργία τρομοκρατικού διαδρόμου στα σύνορα της χώρας χάρη στο όραμά τους [των κυβερνητικών] για ασφάλεια που βασίζεται στον εντοπισμό και την καταστροφή απειλών στην προέλευσή τους.

«Είμαστε εμείς που λύσαμε το πρόβλημα που ονομάζεται κουρδικό ζήτημα, το οποίο εκμεταλλεύεται κάθε ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών οργανώσεων, σε όλες τις πτυχές της, από δικαιώματα και ελευθερίες έως την οικονομική ανάπτυξη», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως η κυβέρνησή του έχει εξαλείψει τις πολιτικές άρνησης και αφομοίωσης, όπως ακριβώς υποσχέθηκαν στους πολίτες στο Ντιγιαρμπακίρ.

Ορκίστηκε να εκθέσει όσους εξακολουθούν να επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα.

«Ανοίξαμε μια εποχή κατά την οποία η ένδοξη αντίσταση των μητέρων του Ντιγιαρμπακίρ βάζει τον φόβο στην καρδιά της τρομοκρατικής οργάνωσης [παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, PKK]», είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν αναφερόταν στις μητέρες που πραγματοποιούσαν καθιστικές διαδηλώσεις μπροστά από τα κεντρικά του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) στο Ντιγιαρμπακίρ, ζητώντας την επιστροφή των παιδιών τους, τα οποία φέρονται να είχαν απαχθεί ή εξαπατηθεί από τρομοκράτες του ΡΚΚ κατά τη στρατολόγηση.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως ο Ερντογάν νομίζει ότι έλυσε το κουρδικό ζήτημα. Η λεγόμενη αντι-τρομοκρατική επιχείρηση του 2015 που έσβησε ολόκληρες κουρδικές πόλεις, οι διώξεις Κούρδων αιρέτων και η αντικατάσταση με δοτούς, το ξύλο, η τρομοκρατία και οι φυλακίσεις ακόμη και των αρχικών συμπροέδρων του HDP.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail