Η Πολωνία θέλει να αυξήσει τους αμυντικούς της δεσμούς με την Τουρκία

msb.gov.tr
Freepen.gr - Η Πολωνία ενδιαφέρεται να βελτιώσει τους αμυντικούς της δεσμούς και τις στρατιωτικές ανταλλαγές της με την Τουρκία, δήλωσε την Παρασκευή ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από μια συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ο Μπλάστσακ ανακοίνωσε πως οι δύο συμφώνησαν σχέδια για να προχωρήσουν περαιτέρω στην στρατιωτική τους σχέση. Αυτό θα λάβει τη μορφή αυξημένων στρατιωτικών ασκήσεων με τον Μπλάστσακ να λέει ότι ήταν η προσδοκία του "οι εκπαιδευτικές σχέσεις να ενταθούν", ανέφερε το Radio Poland.

"Μας ενδιαφέρει μια τέτοια συνεργασία και η κοινή ανάπτυξη της αμυντικής τεχνολογίας κι εμπειριών όταν πρόκειται για στρατιωτικό εξοπλισμό", δήλωσε ο Πολωνός αξιωματούχος.

Οι αμυντικές σχέσεις της Τουρκίας με την Πολωνία προχωρούν σταθερά καθώς περισσότεροι αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες ανταλλάσσουν επισκέψεις και εκφράζουν το άνοιγμα για εμβάθυνση της συνεργασίας.

Τον Μάιο, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης 24 drones Bayraktar TB-2 από την Τουρκία. Εκείνη την εποχή, ο Błaszczak περιέγραψε τα drones αυτά ως αποτελεσματικά όπλα που αποτρέπουν τον επιτιθέμενο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail