Ρωσία - Ιράν: Στενότερες στρατιωτικές σχέσεις και μεγάλο εξοπλιστικό πακέτο για την Τεχεράνη

φωτογραφία πρακτορείο Τασνίμ
Freepen.gr - Ο Αρχηγός Επιτελείου των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε μεγάλες αγορές ρωσικών μαχητικών και επιθετικών ελικοπτέρων στο περιθώριο της συνάντησής του με το Ρώσο ομόλογό του, στρατηγό Βαλερί Γκερασίμοφ στη Μόσχα.

Το Ιράν σκοπεύει να πραγματοποιήσει έναν πολύ σοβαρό επανεξοπλισμό των αεροπορικών του δυνάμεων με τη σύναψη μεγάλων συμβάσεων με τη ρωσική πλευρά. Τα δεδομένα σχετικά με αυτό το ζήτημα εκφράστηκαν προσωπικά από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Μοχάμεντ Μπαγκερί, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη ενδιαφέρεται να αποκτήσει ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα, μαχητικά και αεροσκάφη εκπαίδευσης μάχης. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιράν για την προμήθεια της IRGC με τα τελευταία ρωσικά άρματα μάχης T-14 Armata, S-400 και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Pantsir-SM, καθώς και πυραυλικά συστήματα ανώνυμου τύπου.

"Όσον αφορά τις συμβάσεις για την αγορά μαχητικών, εκπαιδευτικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων από τη Ρωσία, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν εξήγησε:

"Οι απαραίτητες συμβάσεις συνήφθησαν μετά την άρση του εμπάργκο στα όπλα προμήθειες στο Ιράν και συζητήσαμε την εφαρμογή τους κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης. Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο Μπαγκερί είπε: «Επί του παρόντος, σε σχέση με τη διεθνή κατάσταση και, ειδικά, με την ειδική άποψη του Προέδρου της Ρωσίας για την ενίσχυση των σχέσεων με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, υπάρχει η ευκαιρία ακόμη και να διευρυνθούν αυτές οι σχέσεις», ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Προφανώς, το Ιράν ενδιαφέρεται να αγοράσει ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-28N "Night Hunter" και Ka-52, μαχητικά Su-35, MiG-35 και, πιθανότατα, μαχητικά πέμπτης γενιάς, όπως το Su-57 ή ακόμα και το Su-75.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια για αυτό όπως υπογραμμίζει η ιστοσελίδα Avia, ωστόσο, με τον επανεξοπλισμό, το Ιράν μπορεί να αποδειχθεί μια από τις πιο ισχυρές χώρες στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail