Τα ρωσικά στρατεύματα ανάγκασαν τον τουρκικό στρατό στη βόρεια Συρία να υποχωρήσει αμέσως

Freepen.gr - Η ευρεία επίθεση των τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία ανακόπηκε από τον ρωσικό στρατό.

Ο τουρκικός στρατός αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά την επιθετική του επιχείρηση στη βόρεια Συρία μετά την ανάπτυξη του ρωσικού στρατού στις θέσεις των κουρδικών σχηματισμών στην περιοχή.

Εν προκειμένω μιλάμε για έπαρση των ρωσικών σημαιών, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, καθώς και για την ανάπτυξη του ρωσικού στρατιωτικού σώματος στην περιοχή. Πληροφορίες για αυτό το θέμα παρέχει η «Halab Today»:

«Οι ρωσικές δυνάμεις ύψωσαν τις σημαίες τους στη θέση εκείνων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων την Κυριακή σε διάφορες τοποθεσίες στα περίχωρα της Ain Issa βόρεια της επαρχίας Ράκα, ως ένα βήμα για να σταματήσουν τις αναμενόμενες τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις προς τα ανατολικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα ύψωσαν τις σημαίες τους στα χωριά Al-Kantari και Al-Tarwaziya στα βορειοανατολικά της επαρχίας Raqqa και στις περιοχές Camp και Al-Hoshan δυτικά της πόλης Ain Issa. Έγιναν διευθετήσεις με τοπικές φατρίες με τη Ρωσία για να υψώσουν τις σημαίες της Ρωσίας και της Συρίας αντί για τις σημαίες των SDF προκειμένου να σταματήσει η τουρκική κίνηση ανατολικά του Ευφράτη. Τα ρωσικά στρατεύματα ύψωσαν έξι ρωσικές σημαίες στις προαναφερθείσες περιοχές πάνω από το αρχηγείο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Ταυτόχρονα, ορισμένες πηγές στη Συρία αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός αναζητά τρόπους να τροφοδοτήσει τις μονάδες του στη βορειοανατολική Συρία, φοβούμενος ότι η Τουρκία θα καταλάβει τον αυτοκινητόδρομο Μ4, εμποδίζοντας έτσι πλήρως τα ρωσικά στρατεύματα σε αυτή την περιοχή της Αραβικής Δημοκρατίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail