Άδειασμα στο Κίεβο: «Η Ρωσία θα περιμένει να προκύψουν υπεύθυνοι ηγέτες στην Ουκρανία»

Ekaterina Shtukina/Russian presidential press service/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία θα περιμένει μέχρι να εμφανιστούν υπεύθυνοι ηγέτες στην Ουκρανία, εστιάζοντας στη συγκρότηση βασισμένων σε ίσα δικαιώματα και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις και όχι στην πλήρη αντιπαράθεση με τη Ρωσία στα πρόθυρα πολέμου, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ (πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας) σε άρθρο με τίτλο "Γιατί οι επαφές με την τρέχουσα ουκρανική διοίκηση είναι άσκοπες", που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα Kommersant.

«[Θα πρέπει] να περιμένουμε έως ότου εμφανιστούν υπεύθυνοι ηγέτες στην Ουκρανία, με στόχο τη δημιουργία βασισμένων σε ίσα δικαιώματα αμοιβαίων επωφελών σχέσεων με τη Ρωσία, και όχι την πλήρη αντιπαράθεση με τη Ρωσία στο χείλος του πυρός και τη δημιουργία ηλίθιων «πλατφορμών της Κριμαίας» που δημιουργήθηκε για να κοροϊδέψει τον πληθυσμό της χώρας και για προβολή ισχύος πριν από τις εκλογές », είπε ο Μεντβέντεφ.

"Η Ρωσία ξέρει πώς να περιμένει. Είμαστε υπομονετικοί άνθρωποι", πρόσθεσε.

Η Ουκρανία βρίσκεται υπό άμεση ξένη διοίκηση τώρα και εξαρτάται πλήρως από τη Δύση, από τα χρήματα μέχρι την άμεση διαχείριση από ειδικές υπηρεσίες, τόνισε ο Μεντβέντεφ.

"Η χώρα [Ουκρανία - TASS] τελεί υπό άμεση ξένη διοίκηση. Επιπλέον, η διοίκηση είναι πολύ πιο σκληρή από την αλληλεπίδραση μεταξύ της ΕΣΣΔ και μεμονωμένων σοσιαλιστικών χωρών κατά τη γνωστή περίοδο", έγραψε ο αξιωματούχος.

Η ΕΣΣΔ παρείχε «αρκετό χώρο στη διαμόρφωση της εσωτερικής πολιτικής στους γεωπολιτικούς της συμμάχους, κατανοώντας πως μπορεί να καταλήξει σε τραγικές εξελίξεις διαφορετικά», όπως το 1956 στην Ουγγαρία ή το 1968 στην Τσεχοσλοβακία, είπε ο Μεντβέντεφ. «Η απλή πραγματιστική λογική», σημείωσε. "Η εξάρτηση είναι πλήρης στην Ουκρανία - από εισφορές μετρητών στην οικονομία τους (φυλλάδια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ) έως τον άμεσο έλεγχο των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών (από τους Αμερικανούς θαμώνες τους)", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail