Δυνάμεις που πρόσκεινται στο Ιράν απειλούν με "σκληρή απάντηση" στις πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές στην Παλμύρα

Freepen.gr - Ο θάλαμος επιχειρήσεων των Συμμάχων της Συρίας, που διοικεί δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία, δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει «πολύ σκληρά» στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές της 13ης Οκτωβρίου που είχαν στόχο τα περίχωρα της αρχαίας συριακής πόλης Παλμύρα.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου, η αίθουσα επιχειρήσεων αποκάλυψε πως οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν αρκετούς στρατώνες και ένα κέντρο εξυπηρέτησης των υποστηριζόμενων από το Ιράν δυνάμεων.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν τις αεροπορικές επιδρομές από τη νοτιοανατολική Συριακή περιοχή Αλ Τανφ, η οποία καταλαμβάνεται από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μετά από κρυφή παράβαση στα σύνορα με την Ιορδανία.

"Ως αποτέλεσμα αυτής της επιθετικότητας, ένας αριθμός αδελφών Μουτζαχεντίν μαρτύρησε ή τραυματίστηκε", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η δήλωση δεν έδωσε ακριβή αριθμό νεκρών. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν είχαν ληφθεί προληπτικά μέτρα.

Μια συριακή στρατιωτική πηγή αναγνώρισε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από την αεροπορική επίθεση. Ο ακτιβιστής ανέφερε επίσης ότι δύο Σύριοι μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν σκοτώθηκαν.

"Η διοίκηση του θαλάμου επιχειρήσεων πήρε την απόφαση να απαντήσει σε αυτήν την επιθετικότητα για να εκδικηθεί τις ψυχές των μαρτύρων και το αίμα των τραυματιών και η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή", ανέφερε η ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail