Η Γροιλανδία αναστέλλει την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου - Το κόστος για το κλίμα "πολύ υψηλό"

Freepen.gr - Η Γροιλανδία ανέστειλε την εξερεύνηση πετρελαίου και δε θα εκδώσει άλλες άδειες για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου παρά το διαφημιζόμενο δυναμικό υδρογονανθράκων του νησιού.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Δανίας και της Γροιλανδίας εκτιμά ότι υπάρχουν 18 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χωρίς κίνδυνο στη δυτική ακτή της Γροιλανδίας.

Μεγάλα κοιτάσματα αναμένεται επίσης να βρίσκονται κάτω από τον βυθό της θάλασσας στην ανατολική ακτή του νησιού.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Γροιλανδίας είπε ότι πιστεύει πως η τιμή της εξόρυξης πετρελαίου είναι πολύ υψηλή με βάση οικονομικούς υπολογισμούς. Οι εκτιμήσεις των επιπτώσεων στο κλίμα και το περιβάλλον έπαιξαν επίσης κεντρικό ρόλο στην απόφασή της.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η Naalakkersuisut αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση νέων αδειών για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Γροιλανδία. Αυτό το βήμα έγινε για χάρη της φύσης μας, για χάρη της αλιείας μας, για χάρη της τουριστικής μας βιομηχανίας και για να εστιάσουμε τις δραστηριότητές μας σε βιώσιμες δυνατότητες», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση.

Η νέα κυβέρνηση της Γροιλανδίας εξελέγη με μια πλατφόρμα αντίθετη με την εξερεύνηση πετρελαίου, αν και ορισμένοι στο νησί της Αρκτικής ήλπιζαν ότι μια σημαντική ανακάλυψη υδρογονανθράκων θα μπορούσε να μειώσει την οικονομική και διοικητική εξάρτηση από τη Δανία.

Η Γροιλανδία έχει ακόμη τέσσερις άδειες ενεργού εξερεύνησης υδρογονανθράκων, τις οποίες κατέχουν δύο μικροί ανεξάρτητοι φορείς.


* πληροφορίες oilandgaspeople.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail