Η Αλγερία ζητά ασφαλή και οργανωμένη απόσυρση μισθοφόρων από τη Λιβύη

Freepen.gr - Η Αλγερία ζήτησε την ομαλή και ασφαλή αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, προειδοποιώντας για τους κινδύνους μιας απρογραμμάτιστης και ανεπιτήρητης αποχώρησης.

Αυτό προέκυψε από τα λόγια του Ειδικού Απεσταλμένου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλγερίας, Αμάρ Μπαλάνι, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης, στην οποία τόνισε την ανάγκη η αποχώρηση να γίνει σταδιακά, υπό την αιγίδα του των Ηνωμένων Εθνών και σε συντονισμό με γειτονικές χώρες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Αλγερία φιλοξένησε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, την υπουργική συνάντηση των γειτονικών χωρών της Λιβύης, η οποία ζήτησε την ενεργοποίηση της τετραμερούς συμφωνίας μεταξύ της Λιβύης και των γειτονικών χωρών για την εξασφάλιση των κοινών συνόρων, χαιρέτισε επίσης την πρόταση της Αιγύπτου να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των γειτονικών χωρών της Λιβύης, σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί αργότερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail