Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πείσει τους υπουργούς του ότι δε θα γίνουν πρόωρες!

Η στήλη το είχε επισημάνει και μετά την κατηγορηματική διάψευση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι δεν πρόκειται να κάνει πρόωρες εκλογές, ότι δεν ήταν φυσιολογικό την επομένη κιόλας ημέρα να τον αμφισβητήσουν κορυφαίοι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι! 

Από: ieidiseis.gr - Γράφει ο Βασίλης Σκουρής 

Τη Δευτέρα, στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγκάστηκε για μια ακόμα φορά να διαψεύσει τα σενάρια για πρόωρες κάλπες, αποδίδοντάς τα στην αντιπολίτευση!

Και παρόλα αυτά, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, όταν έκλεισαν τα μικρόφωνα στο υπουργικό, ο πρωθυπουργός στράφηκε σε κοντινούς υπουργούς του –ένας εξ αυτών ήταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης- και τους είπε: «Να το ξέρετε και εσείς, αυτό που λέω ότι δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές το εννοώ. Δεν θα κάνω». Κατ΄ αρχήν είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ούτε οι υπουργοί πιστεύουν τον πρωθυπουργό ότι δεν θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες-και δεν υπονοούμε ότι λέει ψέματα, αλλά πρωτίστως πόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για πολλούς, ακόμα και για μέλη της κυβέρνησης.

Από την άλλη, ο τόσο κατηγορηματικός τρόπος που κλείνει το θέμα ο πρωθυπουργός καθίσταται σαφές πως θα τον εκθέσει εάν βρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή και αναγκαστεί να προσφύγει σε κάλπες πριν την εξάντληση της τετραετίας. Υπό αυτή την έννοια, μάλλον δεν πρέπει να αναμένουμε εκλογές την άνοιξη ή ακόμα και το επόμενο φθινόπωρο. Εκτός, για να γίνουμε και εμείς καχύποπτοι σαν τους υπουργούς, και αν η κυβέρνηση νοιώσει δημοσκοπικά την ανάσα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπότε όλα …ξεχνιούνται!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail