Ο Ερντογάν αποκτά κι άλλα πολυτελή αυτοκίνητα εν μέσω οικονομικών δεινών της Τουρκίας

Freepen.gr - Σε μια εποχή που οι άνθρωποι δυσκολεύονται περισσότερο να τα βγάλουν πέρα λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής στην Τουρκία, η προεδρία σχεδιάζει να προσθέσει 29 ακόμη οχήματα στον στόλο 415 οχημάτων της, σύμφωνα με προσχέδιο προϋπολογισμού που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο για έγκριση, ανέφερε την Τετάρτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

Στον προτεινόμενο προϋπολογισμό του, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει διαθέσει κονδύλια για την προμήθεια 2.962 νέων οχημάτων για διάφορους δημόσιους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων 29 για την προεδρία, για το 2022.

Ο συνολικός αριθμός οχημάτων που χρησιμοποιούνται από δημόσια ιδρύματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τον γενικό προϋπολογισμό, είναι 100.846, εκ των οποίων 346 είναι επιβατικά αυτοκίνητα εξοπλισμένα με ειδικά συστήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, η μέγιστη τιμή για ένα επιβατικό αυτοκίνητο θα είναι 195.700 TL (21.043 $), ενώ δεν καθορίζεται τέτοιο όριο για αυτοκίνητα με ειδικά συστήματα ασφαλείας.

Ο Ερντογάν δεν έχει μόνο έναν τεράστιο στόλο οχημάτων στην προεδρία του, αλλά μεταφέρει και τα ειδικά αυτοκίνητα ασφαλείας στις επισκέψεις του στο εξωτερικό.

Πήρε μαζί του δύο θωρακισμένες Mercedes S600, η καθεμία με τιμή 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν πέταξε στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει μια συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο, πληρώνοντας 270.000 δολάρια για τη μεταφορά τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail