Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με ανεμβολίαστους αλλά κι εμβολιασμένους – Έκρυθμη η κατάσταση στην επαρχία

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση στο θέμα της πανδημίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των ανεμβολίαστων έξω από τα σχολεία αλλά και των εμβολιασμένων οι οποίοι βλέπουν τελικά ότι δεν έχουν κανένα προνόμιο έναντι των αρνητών.

Από: topontiki.gr / Πηνελόπη Νάσσου

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, από τη Βόρεια Ελλάδα μεταφέρουν ένα κλίμα δυσαρέσκειας των εμβολιασμένων πολιτών αλλά και των επαγγελματιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι «χρεώνονται τις συνέπειες του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού».

Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να θέλει να επανακαθορίσει την στάση του και στο πλαίσιο αυτό λέει «ναι» στις παρελάσεις, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που υπάρχει στην κοινωνία από το κλείσιμο της μουσικής και της διασκέδασης από την ώρα και μετά.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός, περιλαμβάνει συνδυασμό μέτρων, όπως κοινό με μάσκες, αποστάσεις και γενικότερα περιοριστικά μέτρα.

Δηλαδή οι παρελάσεις θα γίνουν με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους πολίτες που θα την παρακολουθήσουν, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στη λίστα των προσκεκλημένων θα βρίσκεται μόνο η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ακόμα αυτό που συζητείται είναι να πάρουν μέρος στη στρατιωτική παρέλαση μόνον εμβολιασμένοι.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και θα αφορούν συνολικά τις παρελάσεις και τους θρησκευτικούς εορτασμούς.

Την ίδια στιγμή τα αποτελέσματα της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», όπου το 51% θεωρεί ότι η χώρα κινείται στη λάθος έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τα κυβερνητικά στελέχη καθώς «η ίδια μέτρηση δείχνει ότι έχουν αυξηθεί οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση -φτάνουν στο 54% έναντι 39% των θετικών- ενώ μειώνεται η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού από το 47% από το 52%».

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να μην εισπράττει ακόμα τις κυβερνητικές απώλειες μπορεί για την ώρα να αποτελεί επικοινωνιακό επιχείρημα για τα κυβερνητικά στελέχη, οι περισσότεροι ωστόσο ξέρουν πολύ καλά ότι η δημοσκόπηση γίνεται σε κενό χρόνο και ενώ μπροστά μας δεν έχουμε εκλογές.

Εάν προκηρυχτούν πρόωρες κάλπες τότε θα υπάρξει συσπείρωση η οποία και θα μειώσει  την διαφορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail