Βαρθολομαίος για Ρωσική Εκκλησία: Εκκίνησαν την πτέρνα κατά του ευεργέτου - Σκασίλα μου που δε με μνημονεύουν!

Για αγνώμονα συμπεριφορά της Ρωσικής Εκκλησίας απέναντι στη Μητέρα Εκκλησία μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λέγοντας πως εμείς τους δώσαμε "το Χριστιανισμό, τα φώτα, το κυριλλικό αλφάβητο δια του οποίου τους βοηθήσαμε να καλλιεργήσουν τον πολιτισμό και την ταυτότητά τους" αλλά εκείνοι "εκκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου" γιατί "κάναμε αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναρωτήθηκε γιατί να μην αναγνωριστεί το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας όταν το έκανε με τόσες άλλες; Σημείωσε πως τα 40-50 εκ. των Ουκρανών ήθελαν τη δική τους εθνική Εκκλησία και να μην καταδυναστεύονται από τη Μόσχα.

Στη Ρωσία "θύμωσαν και έκοψαν την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έβγαλαν το όνομά μου από τα δίπτυχα και δε με μνημονεύουν. Θα έλεγα...σκασίλα μου. Εμείς εξακολουθούμε και μνημονεύουμε τον Πατριάρχη Κύριλλο" και αντίστοιχα προέτρεψε τον προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail