Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποιούν την πρώτη κοινή περιπολία στο δυτικό Ειρηνικό!

Freepen.gr - Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή περιπολία στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού στις 17-23 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

«Τα καθήκοντα της κοινής περιπολίας ήταν η επίδειξη των σημαιών της Ρωσίας και της Κίνας, η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και επίσης η προστασία των εγκαταστάσεων της θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας και των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, η ομάδα πολεμικών πλοίων πέρασε από το Στενό Τσουγκαρού για πρώτη φορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 


Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό εκπροσωπήθηκε στην κοινή ναυτική ομάδα δέκα πολεμικών πλοίων από τις δυνάμεις του Στόλου του Ειρηνικού που περιελάμβανε το μετρητικό πλοίο Marshal Krylov, τα μεγάλα ανθυποβρυχιακά πολεμικά πλοία Admiral Tributs και Admiral Panteleyev και τις κορβέτες του Project 20380, Hero of the Russian Federation Tsy Alzhapdar και Γκρόμκι.

Το κινεζικό ναυτικό συμμετείχε με τα αντιτορπιλικά Kunming και Nanchang, τις κορβέτες Qinzhou και Luzhou και επίσης το πλοίο ανεφοδιασμού Dongpinghu.

Οι Ρώσοι και Κινέζοι εξασκήθηκαν σε κοινούς τακτικούς ελιγμούς και πραγματοποίησαν μια σειρά ασκήσεων. Τα πολεμικά πλοία είχαν διανύσει συνολική απόσταση πάνω από 1.700 ναυτικά μίλια στην κοινή τους περιπολία.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το ρωσικό και το κινεζικό ναυτικό πραγματοποίησαν τους τριήμερους ναυτικούς ελιγμούς Joint Sea 2021 στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail