Προσομοίωση μαζικών πληγμάτων εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ στη Βαλτική με πυραύλους Ισκαντέρ

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός εξασκήθηκε στο να χτυπήσει τακτικά με συστήματα πυραύλων Iskander εναντίον των σημαντικότερων στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ στη Βαλτική. Η εκπαίδευση χτυπημάτων μεγάλης κλίμακας εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε μετά από μια σειρά προκλήσεων από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Zapad-2021.

Αναφέρεται ότι υπομονάδες των πυραυλικών συστημάτων Iskander μπόρεσαν να προχωρήσουν κρυφά στην καθορισμένη περιοχή θέσης και, μετά τον εξοπλισμό των αρχικών θέσεων, σημειώθηκαν πολυάριθμες εκτοξεύσεις ηλεκτρονικών πυραύλων εναντίον των δυνάμεων του εικονικού εχθρού (χωρίς εκτόξευση πυραύλων). Ως αποτέλεσμα, εξασκήθηκε η καταστροφή εχθρικών περιοχών, θέσεων διοίκησης και θέσεων του εχθρού υπό όρους.

«Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εκπαίδευσης, οι πυραυλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια μυστική προέλαση στην καθορισμένη περιοχή θέσης, όπου, έχοντας εξοπλίσει τις θέσεις εκτόξευσης, πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές απλές και ομαδικές εκτοξεύσεις σε στόχους που προσομοιώνουν εκτοξευτές πυραύλων, προστατευμένα αντικείμενα και θέσεις εντολών ενός υπό όρους εχθρού. Περίπου 100 στρατιώτες συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, συμμετείχαν περίπου 10 μονάδες στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Στόλου της Βαλτικής του Ρωσικού Ναυτικού.

Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος πτήσης των ρωσικών τακτικών πυραύλων του Iskander OTRK, θα μπορούσαν να έχουν ασκηθεί σε χτυπήματα εναντίον πλοίων του ΝΑΤΟ, ναυτικών βάσεων, αεροδρομίων κλπ. Αυτό τονίζει τη σημασία της ανάπτυξης του Iskander OTRK στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail