Οι "μετασεισμοί" στη ΝΔ, ισχυρότεροι του "σεισμού" Μπογδάνου...

Ο Προκόπης Παυλόπουλος “αδειάζει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις “θαλάσσιες ζώνες”… 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Σας έλεγα στο άρθρο μου “Η Σημιτική Νέα Δημοκρατία διαλύεται εκ των έσω και από τη δεξιά της”, που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα και σε πολλά διαδικτυακά πόρταλ, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 τα παρακάτω:

«Είναι γεγονός, ότι η Κ.Ο. της ΝΔ βράζει από το κακό της, μετά και την υπουργοποίηση εκ μεταγραφής από το εξωτερικό, του Κύπριου Χρήστου Στυλιανίδη. Αποδεικνύοντας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πως μετά την εμπιστοσύνη που επέδειξε υπουργοποιώντας εξωκοινοβουλευτικά στελέχη του Κώστα Σημίτη, δεν δίστασε να υπουργοποιήσει και Κύπριο πολιτικό.

Έτσι η Κ.Ο. της ΝΔ πιστεύει, πως όλοι οι εκλεγμένοι Βουλευτές του κόμματος, κάνουν μόνο για νεροκουβαλητές.

Αυτή η παραδοχή μου λένε, ότι προτρέπει τον Βουλευτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη στη δημιουργία νέου δεξιού πολιτικού φορέα. Αφού σε αυτήν την αριστερόστροφη ΝΔ δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον ο ίδιος.

Όπως τα ίδια μπορεί να ισχύουν και για τον Βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αλλά και για άλλους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Βέβαια, μπορεί να ακούω, ότι το πολιτικό τους ανάστημα θα το δείξουν το επόμενο χρονικό διάστημα, αμφισβητώντας κυβερνητικές θέσεις και κυρίως όταν φθάσουν στη Βουλή για κύρωση οι τρεις εφαρμοστικοί νόμοι που θα νομιμοποιούν απόλυτα την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Εδώ θα είμαστε για να δούμε αν φτάνει ως εκεί ο πολιτικός τους ανδρισμός.».


Σεισμός πολλών ρίχτερ στη ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο…

Αυτά έγραφα και νομίζω πως επιβεβαιώθηκα με την προχθεσινή διαγραφή του βουλευτή Α΄ Αθηνών της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στις 30 Αυγούστου 2021 βρέθηκε στο μνημόσυνο μνήμης στο Γράμμο, εκεί όπου το 1949 διαδραματίστηκε η σκληρότερη φάση του αλληλοσπαραγμού των Ελλήνων. Όταν ο Ελληνικός Στρατός τερμάτισε τον εμφύλιο πόλεμο (1946-1949) που προκάλεσε το ΚΚΕ με τις αντάρτικες δυνάμεις του. Και μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις μεταγενέστερα να προσπάθησαν και να έκλεισαν τις πληγές που προκάλεσε αυτός ο συμμοριτοπόλεμος, βαφτίζοντας τον πόλεμο ως “Εμφύλιο” και τους κομμουνιστές συμμορίτες ως “Δημοκρατικό Στρατό”, ωστόσο η ιστορία δεν παραγράφεται.

Αυτήν την συμμετοχή Μπογδάνου στον Γράμμο, η ηγεσία της ΝΔ δεν την προσπέρασε και έδειξε “κίτρινη κάρτα” στο βουλευτή της, περιμένοντάς τον στη γωνία για να τον καρατομήσει την επόμενη φορά.

Έτσι στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, που είχε ως θέμα την Ελληνό-γαλλική στρατιωτική συμφωνία, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ίσως λόγω πολιτικής απειρίας ή λόγω παρορμητικότητας από το νεαρό της ηλικίας του, έβγαλε τα εσώψυχά του πιθανώς σε λάθος χρόνο.

Πριν όμως αναφερθεί στη ρήση του Γεωργίου Γρίβα – Διγενή, που έκανε έξαλλο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Αθανάσιο Παφίλη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε ρίξει την πρώτη “βόμβα” στη Βουλή, λέγοντας πως δεν θα τον υποχρεώσει κανένας να λέγει τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία. Στέλνοντας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το μήνυμα, πως ενδεχομένως να καταψηφίσει τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους, ή πρωτόκολλα συμφωνίας, ή μνημόνια συνεργασίας, όταν έλθουν στη Βουλή προς κύρωση. Τρεις εφαρμοστικοί νόμοι που επικυρώνουν και νομιμοποιούν απόλυτα την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” με τα Σκόπια και που δεν φέρνει στη Βουλή – ένα χρόνο τώρα - ο Πρωθυπουργός, τρέμοντας την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά που έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει. Αλλά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ισχυρίστηκε αυτό που προ των εκλογών του 2019 υποστήριζε σύσσωμη η ΝΔ και κυρίως για τον λόγο, αυτό κέρδισε την αυτοδυναμία, μετά από δέκα χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων. Άρα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι εκείνος που σεβάστηκε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος με το οποίο εξελέγη βουλευτής, στο ζήτημα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ακολούθως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε την περίφημη αναφορά περί Άγγλων, Τούρκων και Κομμουνιστών, που “έβγαλε από τα ρούχα του” τον Θανάση Παφίλη. Όμως είπε ψέματα και εδώ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος; Αλλά και ψέματα να έλεγε, επιτρέπεται σε ένα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κόμματος, με πολυετή πείρα στο κοινοβούλιο να λέγει: “Τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”; Δηλαδή ο κ. Παφίλης, εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια;

Και να κλείσω με την προσχηματική αντίδραση του ΥΠΕΞ μας Νίκου Δένδια. Εξερράγη με τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο γιατί αναμόχλευσε το παρελθόν, που θέλουν όλοι να ξεχνάνε. Να συμφωνήσω, αν το θέλει ο Νίκος Δένδιας, αλλά μπορεί να μας πει γιατί δεν προστάτεψε τον βουλευτή του κόμματός του από τις ύβρεις του Θανάση Παφίλη; Γιατί αν δεν κάνω λάθος μέχρι εκείνη τη στιγμή ανήκαν Δένδιας και Μπογδάνος στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα. Ή μήπως είχε προαποφασισθεί η καρατόμηση Μπογδάνου;


Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου στη Νέα Δημοκρατία…

Ωστόσο εδώ γεννάται και ένα άλλο ζήτημα. Η ΝΔ έχει δυο αντιπροέδρους. Τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ένας εκ των δυο δεν αναπληρώνει τον Πρόεδρο της ΝΔ εν τη απουσία του; Μήπως λοιπόν ήταν προσχεδιασμένη η προχθεσινή παράσταση στη Βουλή, μεταξύ Πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ;

Γιατί την επομένη ακριβώς ημέρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, καλεσμένος στην ΕΡΤ, δήλωσε για τη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου:

«Δεν είμαι πρόεδρος της ΝΔ και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύονται τον πρόεδρο της ΝΔ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, δεν έχουμε άλλον».

Τα παραπάνω δεν νομίζετε πώς είναι εσωκομματικό καρφί κατά του Νίκου Δένδια; Αλλά και τα όσα ισχυρίστηκε στη συνέχεια o Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι “γέφυρα” επιστροφής του Κ. Μπογδάνου στην Κ.Ο. της ΝΔ;

Όταν είπε:

«Ο κ. Μπογδάνος θα καταλάβει ότι έκανε λάθος και θα επιδείξει την ανάλογη συμπεριφορά. Δεν είναι ντροπή να κάνεις λάθος. Και εγώ έχω κάνει λάθη στη ζωή μου και στην πολιτική. Ντροπή είναι να μην καταλαβαίνεις ότι έκανες λάθος».

Λέτε να συνδέονται όλα αυτά με τη συνέντευξη που έδωσε ακολούθως ο διαγραφής βουλευτής στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου; Όπου μεταξύ των άλλων, είπε και τα παρακάτω:

«Αύριο θα ψηφίσω την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. Θα παραμείνω συντεταγμένος στις αρχές που διέπουν έναν ολόκληρο χώρο».

Ωστόσο, όπως και να έχουν τα πράγματα, η ΝΔ αρχίζει να δείχνει ότι είναι σε πλήρη αποσύνθεση.


Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης…

Όμως ο εσωκομματικός ορυμαγδός στη ΝΔ δεν σταματάει εδώ. Έχει πολύ συνέχεια. Αφού την σκυτάλη της αντιπαράθεσης πήρε ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο οποίος είναι βαθύτατα δυσαρεστημένος – όπως φαίνεται - από τη στιγμή που το Μαξίμου τον θεωρεί κι εκείνον “ακροδεξιό”.

Έτσι ο κ. Κυρανάκης φιλοξενούμενος στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, κληθείς να σχολιάσει τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είπε:

«Είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού και θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες, θα υπάρξουν εξηγήσεις γι΄ αυτή την κίνηση, είναι η πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια».

Δηλαδή ο κ. Κυρανάκης ζητάει εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό;

Επειδή ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε το δόγμα του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” με την τηλεγραφική “απόλυση” του κ. Μπογδάνου;

Έχει το δικαίωμα αυτό ο κ. Μητσοτάκης; Τι ακριβώς λέγει το καταστατικό της ΝΔ; Υπάρχει πειθαρχικό συμβούλιο για να αποφασίζει τέτοια εσωκομματικά ζητήματα;

Ωστόσο, μπράβο στον κ. Κυρανάκη που έχει την τόλμη να ζητάει εξηγήσεις από τον Πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό της χώρας.

Έτσι αναμένουμε τις εξελίξεις στο γαλάζιο-πράσινο-ροζ στρατόπεδο, που πλέον δεν θυμίζει σε τίποτε την παλαιά κραταιά “γαλάζια παράταξη”, υπέρμαχη του δόγματος: “Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια”.


Βολές Προκόπη Παυλόπουλου κατά Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στις αντεθνικές απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, έχει να αντιμετωπίσει και τα νέα προβλήματα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη ΝΔ στη διάσπαση.

Σε όλους αυτούς, μόλις προχθές προστέθηκε και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, για την Επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821 με θέμα: “Η Χίος κατά την Εθνεγερσία του 1821”, άναψε μεγάλες φωτιές στο Μαξίμου, ισχυριζόμενος:

«…δεν δίνουμε το δικαίωμα, ούτε κατά κεραία εκχώρησης ελληνικής γης. Έχουμε ξεκαθαρίσει, ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μια. Δεν είναι η διαφορά μας με την Τουρκία γενικώς οι θαλάσσιες ζώνες. Δεν μιλάμε για θαλάσσιες ζώνες. Δεν έχουμε διαφορές επί θαλασσίων ζωνών. Μια διαφορά έχουμε μόνο. Την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης ΑΟΖ περί της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας. Τίποτε άλλο…».

https://www.youtube.com/watch?v=BQe6WHqzmlg&t=82s

Τον άκουσε ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Παυλόπουλο; Ο οποίος κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, λίγες ώρες πριν από τη στρατιωτική συμφωνία με τη Γαλλία, μας είπε πως με την Τουρκία έχουμε πρόβλημα με τις θαλάσσιες ζώνες γι΄ αυτό θα κάνει η Ελλάς αμοιβαίες υποχωρήσεις;


Και ο Βενιζέλος απέναντι στον Μητσοτάκη, και ο Κύρτσος…

Ηχηρή παρέμβαση έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε πολύ ενδιαφέροντα συνέντευξη που παραχώρησε στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

Αυτή η παρέμβαση, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που όλο το πολιτικό προσωπικό γνωρίζει πόσο αντί-ΣΥΡΙΖΑ είναι.

Σε αυτήν την συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί την επιστημονική κοινότητα, ώστε να εξηγήσει γιατί η χώρα μας είναι μια από στις πρώτες χώρες της ΕΕ με μη σωστή διαχείριση του Covid-19.

Αφού είναι δεύτερη στις χειρότερες επιδόσεις, όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό, σε σχέση πάντα με τον πληθυσμό.

Επισημαίνοντας επίσης, ότι οι αλλαγές που έγιναν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΔΥ επιδείνωσαν το πρόβλημα, ενώ έκανε λόγο για ακύρωση της επιτροπής των ειδικών.

Ωστόσο το ακόμη πιο επώδυνο χτύπημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήλθε από τις Βρυξέλλες και πιο συγκεκριμένα από τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο. Ο οποίος με παρέμβαση στο twitter έγραψε:

«Σωστή θέση Ε. Βενιζέλου, πεθαίνουν 300 άνθρωποι την εβδομάδα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η επιστημονική κοινότητα, η κυβέρνηση, τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προσυπογράφω».


Έχει καταλάβει ο Σαμαράς πώς αυτή η ώρα, είναι η ώρα του;

Ένας όμως μπορεί να ανατρέψει αυτόν τον επικίνδυνο Πρωθυπουργό. Κι αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο οποίος – πέραν των πολιτικών λαθών του παρελθόντος – σηκώνει τη σημαία των εθνικών ζητημάτων της Πατρίδας. Ο οποίος πρόσφατα είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως του απαγορεύει τη μετάλλαξη της ΝΔ σε “Ποτάμι” και “Σημιτικό ΠΑΣΟΚ”.

Τώρα έφτασε η ώρα να κοιτάξει τον ελληνικό λαό στα μάτια και να του πει:

Είμαι κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου Covid-19 που διχάζει τον ελληνικό λαό. Πού διαλύει την Υγεία, την Παιδεία. Που συνεχίζει να δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα στον μισό ελληνικό πληθυσμό, που στερείται την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση, τον πολιτισμό.

Σήμερα που καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, που καταπατούνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Οι πυρόπληκτοι, οι σεισμόπληκτοι, οι συνταξιούχοι, όλος ο ελληνικός λαός αναζητά λύση που θα του αποτινάξει από την ράχη του τον ζυγό.

Είναι η ώρα των έργων κι όχι των λόγων.

Εάν μπορεί, ας ξεκινήσει, αλλιώς να σιωπήσει, για να γνωρίζει ο λαός μας πως πρέπει να πορευτεί από εδώ και στο εξής.


Σημαντική επισήμανση:

Στις 13 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Τετάρτη, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” για τα 40 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άραγε θα τολμήσει ο πρώην Πρωθυπουργός να βάλλει απέναντί του, τον σώγαμπρο στη ΝΔ, υπενθυμίζοντάς του τον νοικοκύρη της “γαλάζιας παράταξης”;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail