Επιστροφή στον τόπο «εγκλήματος»: Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τύπου «Σαμαρά-Βενιζέλου» προωθεί ο Τσίπρας

 

Όχημα για να ανοίξει ο δρόμος συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Τσίπρα για κοινή «επιτροπή ειδικών» για τη διαχείριση της πανδημίας

Μετά την παλιά πρόταση του για Υπουργό Υγείας πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τότε απορρίφθηκε πανηγυρικά, ο Αλ. Τσίπρας επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος».

Από: iskra.gr

Έτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει «τη σύσταση ολιγομελούς επιτροπής με πρόσωπα κοινής αποδοχής η οποία θα σχεδιάσει και θα προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που όλοι θα αποδεχθούμε χωρίς τη σκέψη μας στο πολιτικό κόστος»

Στην ουσία ο Αλ. Τσίπρας προτείνει την άτυπη διαμόρφωση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αφού το ζήτημα της συγκρότησης και εφαρμογής μέτρων κατά της πανδημίας συνιστά την καρδιά της διακυβέρνησης της χώρας σε αυτήν την περίοδο και ίσως για αρκετό μεγάλο διάστημα ακόμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας από τη διαχείριση της πανδημίας αφαιρεί κάθε πολιτικό στοιχείο και την παραπέμπει σε καθαρά τεχνοκρατικό επίπεδο, όπου οι ειδικοί επιστήμονες θα κατευθύνουν μέτρα, τα οποία όμως δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι απομονωμένα αλλά στενά συνδεδεμένα με την κατάλληλη πολιτική Υγείας και αντίστοιχες δημοσιονομικές επιλογές, οι οποίες δεν μπορεί να ανατεθούν σε «λοιμωξιολόγους». Αλλά απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.

Τέλος εντύπωση κάνει η φράση Τσίπρα, για «μη υπολογισμό του πολιτικού κόστους», η οποία παραπέμπει αλίμονο σε πολύ σκληρά και εξουθενωτικά μέτρα (lockdown, απολύσεις κλπ), τα οποία μόνο μια οικουμενική κυβέρνηση μπορεί να χρεωθεί και να εφαρμόσει.

Συμπερασματικά, θα έλεγε κανείς ότι με την ευκαιρία της πανδημίας ο Αλ. Τσίπρας ανοίγει το δρόμο μιας οικουμενικής συστημικής διακυβέρνησης, την οποία επιζητούν για την χώρα, προκειμένου να εφαρμοσθεί ένα νέο μνημονιακού τύπου αντικοινωνικό πρόγραμμα, οι εγχώριοι ολιγάρχες και τα ξένα κέντρα κηδεμονίας.

Κ.Ζ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail