Η Ουκρανία έχει ακόμη τρία χρόνια ύπαρξης

Οι εσωτερικές συγκρούσεις θα προκαλέσουν την κατάρρευση της Ουκρανίας σε λίγα μόλις χρόνια, λένε οι ειδικοί - Ο πολιτικός επιστήμονας Andrei Yermolaev πιστεύει ότι κανένας δε θα μοιραστεί τη γεωπολιτική ευθύνη με την Ουκρανία.

Dmitry Sudakov - Pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

«Αν το προηγούμενο καθεστώς Ποροσένκο και το καθεστώς του Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιμένουν ότι οι ευρωατλαντικοί εταίροι τους θα σταθούν δίπλα τους σε περίπτωση που όλα είναι καταδικασμένα να καταρρεύσουν, κάνουν πολύ λάθος. Η ανάπτυξη των πόρων της Ουκρανίας θα τελειώσει μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια, όταν δε θα υπάρχει τίποτα περισσότερο να αναπτυχθεί », είπε.

Μιλώντας στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι NASH, ο Yermolaev είπε επίσης πως οι εσωτερικές συγκρούσεις διαλύουν την Ουκρανία από μέσα και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Πολλοί ειδικοί προβλέπουν μια σοβαρή κρίση για την Ουκρανία μετά το 2024, όταν λήγει η σύμβαση μεταφοράς φυσικού αερίου της χώρας με τη ρωσική Gazprom. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της Ουκρανίας Βίκτορ Σούσλοφ, ο χειμώνας στην Ουκρανία δε θα είναι εύκολος λόγω της έλλειψης φυσικού αερίου για θέρμανση μετά τη μείωση του εφοδιασμού διαμετακόμισης προς την Ευρώπη.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ουκρανία διαθέτουν αποθέματα φυσικού αερίου 18,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αλλά όλα αυτά πρέπει να προμηθεύονται στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα προβλήματα φυσικού αερίου δεν είναι οι μόνες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τώρα η Ουκρανία.

Οι χρεοκοπίες μπορεί να γίνουν συνηθισμένες στην Ουκρανία λόγω δημογραφικών στοιχείων. Ο Pavel Vernivsky, σύμβουλος του επικεφαλής της Ομοσπονδίας εργοδοτών της χώρας για οικονομικά ζητήματα, πιστεύει ότι τέτοια προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν την Ουκρανία σε σημείο εθνικής καταστροφής.

"Αυτό το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που θα είναι η κύρια αιτία για όλα τα άλλα προβλήματα. Το Ταμείο Συντάξεων θα καταρρεύσει καταρχάς και το βάρος του χρέους για κάθε μεμονωμένο φορολογούμενο θα αυξηθεί, γεγονός που θα αυξήσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας" εξήγησε ο Vernivsky.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές πρέπει να εξετάσουν τα προβλήματα της μετανάστευσης. Η κατάσταση στη χώρα παραμένει κρίσιμη και η Ουκρανία δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ανθρώπους, ακόμα κι αν μιλούν τη «λάθος γλώσσα». Ταυτόχρονα, αρκετοί πολιτικοί μοιράζονται διαφορετική άποψη για αυτό το θέμα - δεν καταλαβαίνουν πού πηγαίνει η Ουκρανία», είπε ο Vernivsky.

Οι Ουκρανοί πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα:

-  αυτοί που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη συνεργασία της Ουκρανίας με το ΔΝΤ με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.
-  αυτοί που υποστηρίζουν την κήρυξη χρεοκοπίας με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.

Σε ένα σημείο της ιστορίας της Ουκρανίας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Umansky εργάστηκε για λιγότερο από ένα μήνα για έναν απλό λόγο-ανήκε στο «κόμμα της χρεοκοπίας». Η Ουκρανία πρέπει να δώσει όλα όσα έχει πριν πεθάνει.

Πριν από αρκετά χρόνια, ο Ουκρανός βουλευτής Vadim Rabinovich είπε πως οι ουκρανικές αρχές είχαν οδηγήσει τη χώρα στη φτωχοποίηση με τις μεταρρυθμίσεις τους. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι 112 Ukraine, ο Rabinovich κατέστρεψε την κυβέρνηση και είπε ότι οι μισθοί στην Ουκρανία ήταν οι χαμηλότεροι μεταξύ όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, επειδή έως και το 40 τοις εκατό της ουκρανικής οικονομίας ήταν στη σκιά. Ο κόσμος προσποιείται ότι ζει καλά, είπε ο βουλευτής.

Το συμπέρασμα που εξέφρασε τότε ο Rabinovich δεν έχει χάσει τη σημασία του στις μέρες μας:

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προσποιούνται πως προσπαθούν να βοηθήσουν οικονομικά την Ουκρανία. Αντ 'αυτού, κάνουν ό,τι μπορούν για να λεηλατήσουν τον εθνικό πλούτο της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail